Stoner najbrži na Silverstonu

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoner najbrži na "Silverstonu"

Vozač Respol Honde Kejsi Stoner bio je najbrži na prvim treninzima pred Veliku nagradu Britanije u Moto GP šampionatu.

Stoner, koji je trijumfovao na tri od pet do sada voženih trka ove sezone, je najbolji krug na stazi "Silverston" kompletirao tokom prepodneva u vremenu od 2:03.748 minuta.

Na oba treninga, od kojih je drugi vožen po jakoj kiši, drugo vreme imao je Marko Simončeli, član San Karlo Honde Gresini.

Prepodne je treći bio aktuelni šampion Horhe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lorenco, ispred Nikija Hejdena na Dukatiju, koji je preuzeo treću poziciju na drugom treningu. Lorenco je popodne imao peto vreme, a između njega i Hejdena umetnuo se vozač Jamahe Teh 3 Kal Kračlou, koji je prvi izlazak na stazu završio kao šesti.

Dobre rezultate na oba treninga imao je drugi vozač Repsol Honde Andrea Doviciozo, koji je bio peti pa šesti, a njegov i Stonerov timski kolega Dani Pedrosa propustiće i Veliku nagradu Britanije jer se još uvek oporavlja od loma ključne kosti. Ben Spiz je na oba treninga bio sedmi, dok je lošija vremena ostvario Valentino Rosi. Devetostruki svetski šampion je na prvom treningu bio tek 12, sa preko tri sekunde zaostatka u odnosu na Stonera, dok je tokom popodneva zaostatak bio skoro četiri sekunde, ali je bio deveti.

Poslednji slobodni trening na stazi "Silverston” vozi se u subotu od 11.10 časova po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu od 14.55. Trka za Veliku nagradu Britanije u kraljevskoj klasi startuje u nedelju u 14 časova po našem vremenu.

U kategoriji Moto2 najbolja vremena na treninzima ostvarili su Britanac Skot Reding i Randi Krumenaher iz Švajcarske. Tokom prepodneva iza Redinga su se našli Nemac Štefan Bradl i Joni Ernandes iz Kolumbije, dok su na drugom treningu Krumenahera pratili aktuelni šampion u klasi do 125 kubika Mark Markez i domaći vozač Bredli Smit. U toj klasi kvalifikacije se voze u subotu od 16.10 po srednjeevropskom vremenu, a trka se vozi u nedelju od 12.15.

Francuz Johan Zarko bio je najbrži na oba treninga u klasi do 125 kubika, a na prvom treningu sledili su ga vodeći u plasmanu Nikolas Terol i još jedan Španac Serhio Gadea. Popodne, drugo vreme je ostvario Britanac Deni Veb, dok je treći bio Jonas Folger iz Nemačke. Kvalifikacije u najslabijoj klasi su na programu u subotu od 14 časova, dok trka startuje u nedelju u 15.30.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rozberg i Alonso najbrži u Kanadi

Izvor: B92, 10.Jun.2011

Vozači Mercedesa i Ferarija Niko Rozberg i Fernando Alonso ostvarili su najbolja vremena na prvim treninzima pred Veliku nagradu Kanade...Rozberg je na stazi "Žil Vilnev" najbrži krug izvozao u vremenu od 1:15.591 minuta na prvom treningu, a tokom popodneva Alonso ga je nadmašio za nešto manje od...

Nastavak na B92...

Udes Fetela u Montrealu VIDEO

Izvor: S media, 10.Jun.2011

Svetski šampion Formule 1 i aktuelni lider ovosezonskog takmičenja u najbržem cirkusu na svetu, Nemac Sebasijan Fetel, nije se proslavio na nezvaničnom treningu za Veliku nagradu Kanade. ..F1: Fetel nastavio dominaciju..F1: Veber prekinuo dominaciju Fetela na pol poziciji..Fetelu pol-pozicija u...

Nastavak na S media...

VN Kanade (2. trening): Novi udesi, Alonso najbrži

Izvor: Sportal.rs, 10.Jun.2011

Vozač Ferarija Fernando Alonso bio je najbrži (1:15.107) na drugom treningu na stazi "Žil Vilnev", na kojoj će se u nedelju voziti trka za Veliku nagradu Kanade.

Nastavak na Sportal.rs...

Marko Simončeli drugi

Izvor: AutoBlog, 11.Jun.2011, 18:24

Samo je Kejsi brži od njega Kejsi Stoner je i dalje najbrži na treninzima pred nedeljnu trku na Silverstonu, iako se Simončeli trudi da ga sustigne.. U stvari, čupavi je nekoliko puta i pravio brže krugove od Stonera ali je pred sam kraj treninga australijanac dodao gas i napravio 0.233 sekunde...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.