Stolica došao u Olimpiju: Napadaćemo, dominiraćemo

Izvor: Mondo, 12.Jun.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stolica došao u Olimpiju: Napadaćemo, dominiraćemo

Srpski stručnjak preuzeo slovenačkog prvaka.

Foto: YouTube/nkolimpijatv

Fudbaleri ljubljanske Olimpije, osvajači tamošnje "duple krune", i formalno su u utorak dobili novog šefa stručnog štaba - Iliju Stolicu (39).

Mladi srpski trener počeo je svoju prvu epizodu u inostranstvu, posle rada u Voždovcu i Vojvodini. Na promociji je rekao da mu je čast što je seo na klupu slovenačkog prvaka, ističući da zna šta se od njega očekuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"U potpunosti mi je jasno da dolazim u klub sa velikim ambicijama, sa velikim očekivanjima i to je bilo presudno u odluci da zajedno krenemo u novu avanturu i u nove pobede, koje svi priželjkujemo i kojima težimo", izjavio je Stolica posle promocije.

Članovi njegovog tima su i srpski internacionalac Goran Brkić (bivši igrač OFK Beograda, Metalca i Zemuna), kao i nekadašnji vezista Partizana, Slovenac Branko Ilić.

"Od trenutka kada sam kontaktiran od ljudi iz Olimpije posvetio sam dosta vremena, pogledao sam dosta utakmica, upoznat sam sa kvalitetima ekipe koja je osvojila duplu krunu, što je fenomenalan uspeh. Na nama je da nastavimo započeto i da Olimpiji priredimo isto takve uspehe".

Spletom okolnosti, Stolica je seo na klupu ekipe protiv koje je igrao prošle zime, tokom priprema Vojvodine.

"To je bio susret u pripremnom periodu i tu je uvek drugačiji utisak od takmičarskih utakmica. Mogao sam da vidim dva kvalitetna tima i bila je to utakmica koja nije ličila na pripremnu, već je imala dosta takmičarskog naboja. Znam šta me očekuje kad budem izašao pred igrače Olimpije", rekao je on.

Upitan za svoju ideju Olimpije, Stolica je bio jasan.

"Pre svega, važno mi je što Olimpija ima najveći broj navijača, najveću tradiciju i zaslužuje samo najveće rezultate. Naravno da je rezultat merilo svakog uspeha, ali postoji razlika na koji način dolazite do tog rezultata. Igraćemo napadački fudbal, trudićemo se da dominiramo u svakoj utakmici nad protivnikom i da im priredimo što im više zadovoljstva i sreće na svojim utakmicama"

Pripreme kluba sa stadiona "Stožice" počeće u sredu, a 19. juna "zmajčeki" će saznati ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Vreme za upoznavanje do utakmice Lige šampiona je kratko. Imamo četiri nedelje, a daćemo sve od sebe da se pripremimo najbolje moguće. Što pre imaćemo definisan kostur tima ko sa nama ostaje, a ko odlazi, da bismo mogli da se pripremimo što kvalitetnije za najbolje takmičenje u Evropi. Sa nestrpljenjem očekujem i sutrašnji početak i prvu utakmicu u Ligi prvaka", naglasio je Stolica, na svom novom početku.



Izvor: YouTube/nkolimpijatv

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.