Stiven Marković produžio vernost Radničkom

Izvor: KGsport.info, 30.Jul.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Marković produžio vernost Radničkom

Ovaj pouzdani plejmejker, jednako koristan i kao organizator igre, napredovao je iz godine u godinu, a prošla sezona u Radničkom nadmašila je u potpunosti sve prethodne

Jedna od najvećih uzdanica Miroslava Mute Nikolića, Australijanac srpskog porekla Stiven Marković produžio je vernost Radničkom dogovaranjem nastavka saradnje na još godinu dana.
Marković je u kragujevačkom ABA ligašu proveo protekle dve sezone. Za to vreme je postigao 526 poena, čime je znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << popravio svoj učinak u regionalnoj ligi u kojoj je pre toga nastupao još četiri godine u nizu.
I u svim ostalim statističkim parametrima ovaj pouzdani bek-šuter, jednako koristan i kao organizator igre, napredovao je iz godine u godinu, a prošla sezona u Radničkom nadmašila je u potpunosti sve prethodne.
 
Marković je bio deveti igrač u regionu po ukupnoj korisnosti (prva dva mesta zauzeli su saigrači Sajmon i Skot). Bio je deseti na listi najboljih „trojkaša“ (postigao je 32 trojke, prosek šuta 40 odsto). Uz to, on je i treći po uspešnosti među izvođačima slobodnih bacanja. Popularni Stivi je naročito plenio kao asistent, Kragujevčanima je za dve sezone doneo 273 uspešna dodavanja, a u sezoni 2011/2012 bio je ubedljvo najbolji u tom segmentu među akterima Jadranske lige – ukupno 146 asistencija, gotovo sedam po utakmici. On je 12 asistent svih vremena u ovom regionalnom takmičenju.
Naredna sezona, dakle, biće za Markovića već sedma na Jadranu, treća u dresu Radničkog.
U poslednjoj sezoni Superlige Srbije, Marković je odigrao sve utakmice, uknjižio 120 poena, prosečno sedam po utakmici, a imao je ukupno 74 asistencije, što je više od četiri po meču. Na terenu je provodio po 25 minuta u proseku.
Sem u srpskim klubovima, Marković je dosadašnju profesionalnu klupsku karijeru gradio u australijskom timu Vest Sidnej (2003-2005) i italijanskom Benetonu (2008/2009).
Zanimljivo je da je Stiven kao član australijske A-selekcije bio učesnik Svetskog prvenstva 2010. godine, istovremeno kada i Mark Vortington, prvo inostrano pojačanje Radničkog za novu sezonu. Podsećamo, bio je i juniorski reprezentativac zemlje kengura sa kojom je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2003. godine.
Akter je mnogobrojnih atraktivnih akcija koje pamti kragujevačka publika, poput one iz Superlige Srbije koja je proglašena najboljom u sedmom kolu domaćeg šampionata.
Rođen je 14. marta 1985. godine u Sidneju.

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.