Srpske teniserke kreću u borbu za finale

Izvor: Politika, 20.Apr.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske teniserke kreću u borbu za finale

Polufinalni meč FED kupa Rusija – Srbija u Moskvi otvoriće (od 13 č) Jelena Janković i Anastasija Pavljučenkova, posle na terenu Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova.– Dueli sutra od 12 č, drugo polufinale Češka – Italija

Najbolje srpske teniserka danas od 13 časova u moskovskoj dvorani Megasport kreću u borbu za svoje prvo finale u FED kupu.

Žrebom je odlučeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da se na terenu (još uvek šljaka nije u zadovoljavajućem stanju, mada je domaćin uspeo da napravi značajan pomak na bolje) u polufinalnom odmeravanju snaga između Rusije i Srbije prvo pojave Jelena Janković (18. na VTA listi) i Anastasija Pavljučenkova (22). Posle uvodnog duela jedna naspram druge staće Ana Ivanović (15) i Svetlana Kuznjecova (27).

Sutra su na programu susreti Ivanović – Pavljučenkova, a zatim Janković – Kuznjecova.

Ako rezultat bude nerešen igraće se i dubl za koji su selektori Dejan Vraneš i Šamil Tarpiščev prijavili Bojanu Jovanovski (96) i Aleksandru Krunić (195), odnosno Mariju Kirilenko (21) i Elenu Vesninu (78).

– Mislim da je ruski selektor taktizirao i da će verovatno ubaciti Mariju Kirilenko umesto Pavljučenkove, možda i Kuznjecove. Ja sam i na ovu mogućnost pripremio naše igračice i nije na važno ko igra prvi, a ko drugi meč, – rekao je posle žreba Dejan Vraneš.

Raspoloženje u našoj reprezentaciji je odlično i igračice jedva čekaju početak. Tradicija je na strani Ruskinja, vode sa 3:0, a poslednji put su nas savladali 2010. u Beogradskoj areni, kada nismo bili kompletni.

Teniserke su svesne da je bez obzira što igraju na terenu protivnika, šansa za plasman u finale ogromna i nadaju se da će meč biti odlučen i pre dublova. Uostalom, Ana Ivanović ima ubedljivo pozitivan skor protiv svih svojih protivnica (Pavljučenkova 3:0, Kuznjecova 7:3, Kirilenko 4:2). Ona, bar na rečima, potpuno mirno dočekuje meč: „ Dobro sam se prilagodila uslovima za igru, a posle žreba smo stigle da se prošetamo Moskvom i obiđemo pravoslavnu crkvu i Crveni trg što je uvek lepo videti.”

– Važno je da kada se borim za svoju zemlju da dam maksimum i da tako i ostalim članicama ulijem novu dozu samopouzdanja, – kaže Jelena Janković.

– Nismo očekivali da će Tarpiščev staviti Pavljučenkovu umesto Kirilenkove, ali lako je moguće da će oni ovu odluku promeniti sat pre početka meča, – izjavila je Bojana Jovanovski.

Slično razmišlja i Aleksandra Krunić, koja je rođena u Moskvi i u njoj dugo živela: „Kuznjecova voli da igra ovde i ona je sigurna, ali ubeđena sam da će u ruskom timu doći do promene. Nama je svejedno ko će igrati prvi i Ana i Jelena su igrale milion puta protiv njih i odlično ih poznaju.”

U borbi za trofej u FED kupu slavljenik iz Moskve ukrstiće se sa boljim iz duela između Češke i Italije.

R. P.

objavljeno: 21.04.2012
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.