Školske uprave mogu da produže raspust

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školske uprave mogu da produže raspust

Osnovci i srednjoškolci se sutra posle produženog raspusta vraćaju u školu, a školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama mogu da donesu i drugačiju odluku zbog vremenskih uslova i epidemije gripa.

Kako je Tanjugu rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, škole koje produže raspust imaju obavezu da ministarstvu prosvete dostave plan nadoknade časova.

Deca su u školske klupe trebalo da se vrate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ponedeljak 9. januara, ali je Ministarstvo prosvete donelo odluku da se zbog epidemije gripa raspust produži za dva dana.

U Srbiji je trenutno zbog vremenskih nepogoda na snazi vanredna situacija u deset opština, a prema najavama iz RHMZ od četvrtka se očekuje toplije vreme.

Produžen raspust u Tutinu i Sjenici

Školski raspust za učenike sa područja opština Tutin i Sjenica produžen je do ponedeljka, 16. januara, odlučeno je danas na kolegijumima direktora škola. U ovim opštinama je proglašena vanredna situacija zbog ekstremno niskih temperatura, velikih snežnih padavina i potpune blokade većina sela.

Predsednik kolegijuma direktora osnovnih škola u Tutinu Fadil Hot rekao je novopazarskom radiju Sto plus da su ovu odluku doneli na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije, a da se u školske klupe u sredu jedino vraćaju učenici Osnovne škole "Meša Selimović" u Ribariću.

"Sagledali smo sve okolnosti, veoma niske temperature, neprohodnost seoskih puteva, ali i grip koji ovih dana hara Tutinom, tako da mislimo da je ova odluka o produžetku raspusta u interesu učenika", rekao je Hot.

Štab za vanredne situacije opštine Sjenica doneo je danas odluku da škole mogu da nabave ogrev bez raspisivanja javnog tendera, kako bi one koje nemaju ogrev do ponedeljka obezbedile ugalj.

Na sednici ovog radnog tela rečeno je da ukoliko se situacija sa niskom temperaturom, snežnim padavinama i jakim vetrom do ponedeljka ne bude promenila, postoji mogućnost još jednog produžetka školskog raspusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.