Široki deklasirao Bosnu u derbiju

Izvor: B92, 25.Mar.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Široki deklasirao Bosnu u derbiju

Prvo kolo Lige za šampiona BiH doneo je derbi na "Pecari" između branitelja titule Širokog i drugoplasirane ekipe prvog dela prvenstva sarajevske Bosne.

Međutim, derbi je ostao samo na papiru, jer su Hercegovci deklasirali nekadašnjeg šampiona Evrope 93:62.

U ostalim mečevima, Milan Dozet postigao je 23 poena u pobedi Igokee protiv Mladosti sa 87:72, dok je debitant Varda savladala Čapljinu 65:62.

U velikom derbiju Široki je već posle prvih pet minuta imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvocifrenu prednost (12:2), a onda je preostali deo meča razliku samo postepeno povećavao do konačnih 31 razlike

Iako bez Frana Pilepića, Široki je lako izašao na kraj s gostima. Posebno raspoložen bio je Željko Šakić koji je postigao 18 poena (4/5 trojke) uz 7 skokova. Darko Planinić je imao 14 koševa i 8 skokova, a Josip Bilinovac 11 poena.

Boris Barać istaknuo se 11 uhvaćenih lopti, dok je Josip Naletilić imao čak 11 asistencija. Međutim, najveće aplauze domaće publike dobio je 'zlatni' kadet Širokog Domagoj Bošnjak koji je za 13 minuta postigao 9 poena.

Najbolji tim Lige 13 i verovatno jedini konkurent Širokom u borbi za titulu Igokea nije imala problema u prvom kolu. Ekipa iz Laktaša gostovala je kod Mladosti u Mrkonjić Gradu i izborila startnu pobedu 87:72.

Kod gostiju su se posebno istakla dva imena. Bivši igrač Crvene zvezde Milan Dozet postigao je 23 poena, a 21 imao je Miloš Komatina koji je prošle sezone igrao upravo za Mladost. Kod domaćina je Petar Ivanić imao 17 poena.

Debitant u završnici Varda je na svom parketu u Višegradu slavila protiv Čapljine 65:62, iako su gosti imali napad za 64:64. Srđan Golubović je u narednom napadu pogodio samo jedno slobodno bacanje, pa je u preostalih 12 sekundi ostalo da Ivan Baković Čapljincima pokuša da donese produžetak, ali je promašio šut za tri poena.

Darko Damjanović je za Vardu postigao 18 poena i 4 skoka, Miroslav Marković je ubacio 16, uz 9 skokova i 4 asistencije. Marko Jagodić – Kuridža je za Čapljinu postigao 16 koševa i 10 skokova, a Bjelica je imao 14 koševa i 5 skokova.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.