Sevilja bolja od Atletika, Real slavio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevilja bolja od Atletika, Real slavio

Fudbaleri Sevilje pobedili su danas na svom terenu Atletiko Madrid sa 1:0 u devetom kolu Primere, te na taj način izbili na prvo mesto na tabeli.

Sevilja je pobedonosnog gola došla u 73. minutu, kada je Lusijano Vijeto kroz odbranu Atletika proigrao Stivena Nzonzija koji nakon soloprodora u situaciji jedan na jedan savladao Jana Oblaka.

Atletiko je utakmicu završio s desetoricom igrača, pošto je Koke u 77. minutu dobio drugi žuti karton.

Sevilja je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gola imala dve dobre prilike do dođe do prednosti, ali je golman Atletika, Oblak, prvo u 49. minutu odbranio udarac Samira Nasrija s ivice šesnaesterca, a potom je refleksnom reakcijom u 52. zaustavio udarac Vijeta s oko pet metara.

Sevilja posle devet utakmica zauzima prvo mesto sa 20 bodova, jednim više drugoplasirane Barselone, a dva više od trećeplasiranog Atletika.

Viljareal pobedio Las Palmas u završnici utakmice

Fudbaleri Viljareala pobedili su večeras na svom terenu Las Palmas sa 2:1, u utakmici devetog kola španskog prvenstva i popeli se na treće mesto na tabeli.

Las Palmas je poveo u 31. minutu golom iz voleja Kevina Prinsa Boatenga, posle lepe akcije i dodavanja saigrača Tanausua. Viljareal je izjednačio golom iz penala Nikole Sansonea u 64. minutu, a pobedu domaćem timu doneo je Sedrik Bakambu u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Viljareal je ostvario petu prvenstvenu pobedu i pored Real Madrida jedina je neporažena ekipa u španskom prvenstvu ove sezone. Viljareal je treći na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirana Barselona, dok bod više ima Sevilja na prvom mestu.

Las Palmas je u poslednjih pet utakmica bez pobede i zauzima deveto mesto na tabeli sa 12 bodova.

Real pobedio Atletik Bilbao

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom stadionu Atletik Bilbao sa 2:1, u utakmici devetog kola španskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Real je poveo u sedmom minutu golom Karima Benzeme, a izjednačio je Merino Sabin u 27. Pobedu "kraljevskom" klubu doneo je Alvaro Morata u 83. minutu, nepunih 10 minuta pošto je ušao u igru.

Real je uz Viljareal jedina neporažena ekipa u španskom prvenstvu i posle druge uzastopne pobede vratio se na prvo mesto na tabeli sa 21 bodom i ima bod više od drugoplasirane Sevilje.

Atletik je pretrpeo četvrti poraz u prvenstvu i zauzima šesto mesto na tabeli sa 15 bodova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sevilja bolja od Atletika, Real izašao na kraj sa Atletik Bilbaom

Izvor: RTS, 23.Okt.2016

Sevilja, koja od dolaska Horhea Sampaolija igra izrazito kvalitetan fudbal, savladala je Atletiko Madrid na "Sančes Pishuanu". Las Palmas je postigao predivan pogodak protiv Viljareala, ali je opet poražen na Madrigalu. Real Madrid uspeo da dođe do pobede protiv Atletik Bilbaoa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.