Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 07:50

Šampion se povukao bez povređenog Mahomsa, Brejdi i Vajt poslali Brisa u penziju (VIDEO)

Sledećeg vikenda u borbi za 55. Superboul igraće Grin Bej Pekersi – Tampa Bej Bakanirsi i Kanzas Siti Čifsi – Bafalo Bilsi

Dramatična konferencijska polufinala u nedeljnim mečevima na Erouhedu, odnoso Mercedes Superdomu u Nju Orleansu. Kanzas Siti Čifsi i Tampa Bej Bakanirsi su se plasirali u finale AFC-a, odnosno NFC-a. Sledeće nedelje na Lembo fildu videćemo obračun dvojice legendarni kvoterbekova Erona Rodžersa i Toma Brejdija u finalu Nacionalne fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << konfrencije (NFC), dok će Bafalo Bilsi da izazovu šampiona Kanzas na Erouhedu u borbi za najbolji tim Amreričke fudbalske konferencije (AFC).

Šampionski sastav Čifsa je bio veliki favorit protiv Klivlenda na Erouhedu, ali na kraju drama. Četa Endija Rida je slavila sa 22:17, ali posle dramtičnog meča i muka na stadionu (bilo prisutno oko 18.000 gledalaca) kada se u trećoj četvrtini povredio Patrik Mahoms. Kod rezultata 19:10 za domaćina, na trećem daunu za jedan jard, sjajni kvoterbek, prošlogodišnji MVP 54. Superboula, pokušao je sam da istrči, ali je žestoko udaren. Ustao je i počeo da se leluja na terenu. Saigrači su ga pridržali da ne padne. Bilo je jasno da se radi o potresu mozga i da je za njega utakmice završena. Uvukao se, s razlogom strah, u redove domaćina.

Do tada, Kanzas nije briljirao, ali je imao prednost. Braunsi su izgubili dve lopte, jednu u finišu prvog poluvremena i drugu na početku treće četvrtine, kada je Bejker Mejfild bacio presečenu loptu koju je uhvatio sejfti Tajron Matje.

Posle izlaska iz igre Mahomsa u vatru je morao rezervni kvoterbek Čed Hene. On je imao nekoliko dobrih poteza, ali je mogao da bude tragičar u finišu. Na osam minuta pre kraja bacio je presečenu loptu kdo rezultata 22:17. Pre toga je Karim Hant postigao tačdaun i vratio tim iz Ohaja u igru.

Patrick Mahomes is back in the locker room after taking a hit.

???? all is ok. pic.twitter.com/MFRF1yzleZ

Imali su gosti napad za pobedu, li nisu ga iskoristili, morali su da pantuju loptu. Na trećem daunu za 13 jardi, Hene je stigao na jard od novih četiri pokušaja pobede. Na Erouhedu je bio kulmimacija drame. Endi Rid je odlučio da na centru ne vraća loptu u ruke Mejfildu, nego je reskirao i to mu se isplatilo. Hene je našao Tajrika Hila koj je uhvatio loptu i samo pao i to je bio kraj muka za branioca trofeja Vinsa Lombardija koji sledeće nedelje dočekuju Bafalo Bilse. Videćemo da li će Mahoms moći da igra. Žestoko je poljuljan. Posle meča, američki medji javili su da je dobro, ali sada je sve u rukama lekara koji moraju da procene da li je najplaćeniji igrač lige (prošlog leta potpisao ugovor na 10 godina za 503.000.000 dolara) spreman da igra za sedam dana.

Here’s the play that secured the win for the #Chiefs...

pic.twitter.com/FQBpqKNCQK

To tada je Mahoms bio sjajan. U prvom napadu je istrčao za tačdaun. Bacio je 255 jardi, imao tačduan pas ka Trevisu Kelsiju u prvom poluvremeu, a kompletirao je uspešno 21 od 30 dodavanja. Darel Vilijams je odlično trčao, menjao je povređenog rukija Klajda Edvardsa Ilera, a meč je završio sa 78 jaedi. Tajrik Hil i Trevis Kelsi su imali 110, odnosno 109 jardi posle pasa. Kod Klivlenda solidan je bio Bejker Mejfild sa 204 jardi pasom, uz tačdun i presečenu loptu. Nik Čab je imao istrčanih 69 jardi, Karim Hant 32 i poentiranje u end zoni Kanzasa, a najbolji hvatač bio je Rašard Higins sa 88 jardi.

Jedini gost koji je odneo pobedu ovog vikenda bili su Tampa Bej Bakanirsi. Tom Brejdi je sinonim za uspeh. Posle dve decenije je otišao iz Nju Inglanda, a pobednički pelcer preneo je na Floridu. Dva puta su Sejntsi pobedili Tampu u ligaškom delu sezone i to veoma ubedljivo, ali sada je usledio revanš Bakanirsa i pobeda sa 30:20 u Luizijani.

Ovo je bila verovatno poslednja utakmica u karijeri za kvoterbeka domaćeg tima Drua Brisa. Imao je neslavan kraj jer je bio tragičar meča. Bacio je čak tri presečene lopte i opet je zakazao kad je bilo najpotrebnije u plej-ofu, kao i prethodnih nekoliko sezona.

Junak meča bio je defanzivac Bakanirsa Dejvin Vajt. On je napravio ključan fambl sredinom treće četvrtine. Imao je domaćin prednost od 20:13, i napad, kontrolisao igru u nastavku utakmice, ali je Vajt tada izbio loptu iz ruke iskusnom tajt endu Džeredu Kuku, a posle toga Leonard Fornet je poentirao za izjednačenje - 20:20. Tri tačdauna su Bakanirsi ostvarili posle osvojenih lopti. Brejdi i drugovi nijednom nisu izgubli loptu i to je bilo presudno da sruše divizijskog rivala.

Ključna greška Brisa bila je na nešto nešto više od šest i po minuta pre kraja, kod rezultata 20:23, kada je bacio drugu presečenu loptu, Vajt ju je uhvatio ispred Elvina Kamere, a nedugo zatim Tom Brejdi je čuvenim kvoterebek snikom stigao tačduan i pobede. U narednom napadu je Bris bacio još jednu presečenu loptu i tu je bio kraj. Tampa ide u nedelju u ledeni Grin Bej. Ako pobedi favorizovane Pekerse, 55. Superboul igraće na svom stadionu Rejmond Džejms na Floridi, 7. februara.

That's our QB ????

????: https://t.co/Poss8NJHUV pic.twitter.com/BqxM9xPA2z

Brejdi je imao 199 jardi, 18 uspešnih pasova od 33. Odlično su trčali Leonard Fornet sa 63 i Ronald Džons sa 62. Od hvatača najbolji je bio tajt end Kameron Brejt sa 50 jardi, a Fornet je osim odličnog trčanja uhvatio i četiri lopte za 44 jardi.

If this is the last time, Drew...

Thank you ????????

pic.twitter.com/UzcT0bcz9O

Dru Bris je na kraju meča pozdravio malobrojne navijače u Mercedes Superdomu, a narednih dana se očekuje da i zvanično objavi povlačenje iz lige. Čeka ga komentatorsko mesto na stanici NBC. Osvojio je pehar Vinsa Lombaddija jednom, a i dalje je rekorder po broju osvojenih jardi pasom. Na ovom meču imao je samo 134 jarda, a tri presečene lopte bile su ključna da Sejntsi opet pokleknu u plej-ofu. Prošle sezone najbolji hvatač lige Majkl Tomas ovaj put nijednom nije uhvatio lopti. Brisa će sledeće sezone da nasledi na poziciji kvoterbeka verovatno Džejmis Vinston. On je u drugoj četvtini bacio tačdaun pas od 56 jadi posle trik akcije kada su domaćini prevarili odbranu Tampe.

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

NFC

Subota

Grin Bej Pekers - Los Anđeles Rems 32:18 (3:3, 16:7, 6:8, 7:0)

Ponedeljak

Nju Orleans Sejnts - Tampa Bej Bakanirs 20:30 (6:0, 7:13, 7:7, 0:10)

AFC

Nedelja

Bafalo Bils - Baltimor Rejvens 17:3 (3:0, 0:3, 14:0, 0:0)

Kanzas Siti Čifs - Klivlend Brauns 22:17 (6:3, 13:0, 3:7, 0:7)

FINALE KONFEERNCIJA

NFC

Nedelja

19.05: Grin Bej Pekers - Tampa Bej Bakanirs

AFC

Ponedeljak

00.40: Kanzas Siti Čifs - Bafalo Bils

NFL entre Bills Vs. Chiefs y Packers Vs. Bucaneros https://t.co/51R734RyEi

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Šampion se provukao bez povređenog Mahomsa, Brejdi i Vajt poslali Brisa u penziju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021

Sledećeg vikenda u borbi za 55. Superboul igraće Grin Bej Pekersi – Tampa Bej Bakanirsi i Kanzas Siti Čifsi – Bafalo Bilsi..Dramatična konferencijska polufinala u nedeljnim mečevima na Erouhedu, odnoso Mercedes Superdomu u Nju Orleansu. Kanzas Siti Čifsi i Tampa Bej Bakanirsi su se plasirali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.