STRAVIČNO: Navijači nasred ulice UBILI predsednika kluba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2023, 14:34

STRAVIČNO: Navijači nasred ulice UBILI predsednika kluba!

Tragičan i bizaran slučaj...

Užasne vesti stižu nam danas iz Kolumbije! Edgar Paez, 63-godišnji predsednik kluba Tigre iz druge lige Koumbije, ubijen je nakon što je napustio stadion "Tečo" na kojem je njegova ekipa poražena od Atletika (3:2).

Mediji u Kolumbiji prenose da su dva maskirana napadača ubila predsednika kluba. Edgar Paez je ubijen u svom vozilu, dok se vraćao sa utakmice, dok je njegova ćerka, koja je bila na mestu suvozača nepovređena. Automobilu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se približio motor, a zatim su napadači zapucali iako su videli da je u vozilu sa njim i njegova ćerka.

Na sreću, devojka je prošla bez povreda. S druge strane, njen otac je sa četiri hica pogođen u vrat i glavu. Odmah je transportovan u bolnicu, ali spasa nije bilo, zbog težine zadobijenih povreda preminuo je u bolnici.

Comunicado de Prensa. pic.twitter.com/rIFxNioFkZ

— Tigres Fútbol Club (@TigresCol) September 24, 2023

- Edgar je bio strastven u odbrani fudbala i uzoran vođa. Njegova posvećenost timu i posvećenost razvoju sporta na našim prostorima ostavili su neizbrisiv trag na sve koji su imali privilegiju da ga poznaju. Cenimo poštovanje medija i zajednice u ovom teškom vremenu. Nadležni će biti zaduženi za istragu -  navodi se u zvaničnom saopštenju kluba čiji je Paez Kortes bio predsednik.

🚨 The president of Colombian second division club Tigres FC, Edgar Paez, was shot dead following his team's defeat on Saturday.

The 63-year-old was returning home by car with his daughter after the 3-2 home loss to Atletico FC when he was killed by two men on a motorbike close… pic.twitter.com/taXrqblkU6

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) September 26, 2023

Kolumbijski list "El Tiempo" navodi da bi mogući motiv ubicama mogao da bude povezanost sa sportskim klađenjem i nameštanjem utakmica. Nedavno je navodno prijavljeno nekoliko klubova zbog namešatanja utakmicama u nižim ligama, gde je bio i Tigre, ali nije precizirano koji klubovi su posebno pod lupom.

- Dobili smo upozorenja o nekim utakmicama, pa smo pokrenuli istražni postupak - rekao je pre nekoliko dana predsednik najveće kolumbijske fudbalske divizije Dimajor Fernando Haramiljo. 

Kladionica je sponzor prve i druge lige, a mediji prenose i da se dešavalo da mafijaši ubijaju fudbalere i prete čelnicima timova usled loših rezultata.  Andres Eskobar je 1994. godine ubijen  navodno zbog autogola protiv Sjedinjenih Američkih Država, kada je Kolumbija eliminisana sa Svetskog prvenstva. Prvo je kiksnula na startu, Rumunija je pobedila 3:1. Protiv Amerike je posle centaršuta Džona Harksa nesretni Eskobar slučajno skrenuo loptu u svoju mrežu, a Amerikanci su pobedili sa 2:1. Potom je Kolumbija u trećem kolu pobedila Švajcarsku (2:0), ali joj ostali  rezultati nisu odgovarali, pa je bila četvrta u grupi i ispala je.

O presidente do Tigres, clube da 2ª divisão colombiana, Edgar Paez, foi morto a tiros após uma derrota da equipe no sábado, informou o clube. O dirigente estava voltando para a casa quando foi abordado por dois homens em uma motocicleta. #CNNNovoDia pic.twitter.com/18UlKwh3Rh

— CNN Brasil (@CNNBrasil) September 26, 2023

Zbog ubistva Paeza sve utakmice kolumbijskog fudbala počeće minutom ćutanja, a igrači će nositi crni flor oko ruke. Ekipa Tigresa nakon odigranih 13 mečeva u drugoj ligi Kolumbije ima samo devet osvojenih bodova i zauzima poslednje mesto na tabeli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.