SP: Najjeftinije karte u istoriji

Izvor: B92, 02.Jul.2013, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Najjeftinije karte u istoriji

Ulaznice za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine biće najjeftinije ikada, saopštila je Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Generalni sekretar Fifa Žerom Valke rekao je da će ulaznice za 70 odsto utakmica na Mondijalu biti jeftinije nego na prethodnim Svetskim prvenstvima, i da će cene karata biti saopštene 19. jula.

FIFA je u saopštenju pohvalila organizaciju Kupa konfederacija u Brazilu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u nedelju završen pobedom domaće selekcije. Petostruki svetski šampion je u finalu pobedio Španiju sa 3:0.

Tokom turnira održavani su protesti zbog skupe organizacije Svetskog prvenstva, korupcije i lošeg rada pojedinih javnih preduzeća. Na meti je bila i FIFA, koju su demonstranti optužili da stiče profit izuzet od oporezivanja. Oni smatraju da bi velika sredstva koja FIFA ulaže u pripremu međunarodnih fudbalskih događaja trebalo da preusmeri u bolnice i škole.

Čelnici FIFA nisu želeli da komentarišu pitanja o bezbednosti, rekavši da je na Vladi da ta pitanja reši.

Predsednik FIFA Sep Blater priznao je da se u toj organizaciji strahovalo da Brazil neće biri spreman za Mondijal, pošto su građevinski radovi na pojedinim stadionima završeni uoči samog početka Kupa konfederacija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karte za SP u Brazilu najjeftinije u istoriji

Izvor: Sportal.rs, 02.Jul.2013

Ulaznice za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu biće najjeftinije u istoriji Mundijala, saopštila je Svetska fudbalska asocijacija (FIFA).

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.