Repriza Toronta: Kralj preokreta Alkaras obrnuo meč i protiv Hurkača

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 01:36

Repriza Toronta: Kralj preokreta Alkaras obrnuo meč i protiv Hurkača

Karlos Alkaras je prvi finalista Mastersa u Sinsinatiju.

I treći put u isto toliko mečeva bio je bolji od Huberta Hurkača i opet je kao pobednik izašao u tri seta, 2:6, 7:6 (4), 6:3 posle 137 minuta igre.

Na taj način, obezbedio je ostanak na prvoj poziciji na ATP listi od ponedeljka, a protivnik u meču za titulu biće mu pobednik meča između Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva.

Bila je to na neki način repriza njihovog nedavnog susreta u Torontu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je Hurkač takođe poveo, a Alkaras na kraju slavio.

Hurkač je već u drugom gemu stigao do brejka, pošto je prethodno u prvom spasao dve brejk lopte.

Imao je lakih 3:0, držao je tu prednost, iako je Španac opet pripretio sa dve brejk lopte u sedmom.

Hurkač je i u osmom gemu oduzeo servis protivniku, iskoristio drugu set loptu i posle 38 minuta igre stigao do 6:2.

U drugom setu, Alkaras je zaigrao čvršće, a u trećem gemu je propustio veliku šansu - imao je tri brejk lopte, ali nije ih iskoristio.

Hurkač je držao prednost, a onda u desetom gemu na 5:4 nije iskoristio kolosalnu šansu, prvu meč loptu na servis Španca.

Imao je čist forhend da završi meč, ali je ta dijagonala završila u autu.

I stigli su uskoro do taj-brejka, tu je Hurkač vodio sa 4:1, ali čudesni Alkaras je nanizao šest poena i stogao do 7:4 i izjednačenja u meču.

Činjenica je da je to psihološki potpuno slomilo Poljaka koji je popustio u četvrtom gemu i dozvolio Alkarasu da napravi prvi brejk u meču i uskoro stigne do 4:1.

A on kada je u toj poziciji, jasno je, retko kad gubi.

Držao je svoj servis do kraja i dobio taj poslednji set sa 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.