Real se oprostio od Ignasija Zoka

Izvor: B92, 28.Sep.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real se oprostio od Ignasija Zoka

Bivši fudbaler Real Madrida i španske reprezentacije Ignasio Zoko umro je u ponedeljak u 76. godini, saopštio je "kraljevski" klub.

Zoko je bio jedan od ključnih igrača dominacije Reala šezdesetih godina prošlog veka i osvajanja Evropskog prvenstva 1964. godine u Španji.

On je karijeru počeo u Obereni 1957. godine, odakle je dve godine kasnije prešao u Osasunu, a od 1962. do 1974. godine igrao je za Real Madrid.

Zoko je za Real odigrao 434 utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svim takmičenjima i pomogao klubu da osvoji titulu prvaka Evrope, sedam šampionskih titula i dva Kupa.

On je između 1961. i 1969. godine odigrao 25 utakmica za reprezentaciju Španije i postigao jedan gol. Sa državnim timom osvojio je Evropsko prvenstvo 1964. godine u Madridu, posle pobede u finalu nad Sovjetskim Savezom od 2:1 i to je bila prva titula prvaka za "crvenu furiju".

Posle igračke karijere radio je u Real Madridu i bio jedan od članova Upravnog odbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real Madrid se oprostio od Ignasija Zoka

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2015

Bivši fudbaler Real Madrida i španske reprezentacije Ignasio Zoko umro je u ponedeljak u 76. godini, saopštio je "kraljevski" klub...Zoko je bio jedan od ključnih igrača dominacije Reala šezdesetih godina prošlog vijeka i osvajanja Evropskog prvenstva 1964. godine u Španji...On je karijeru počeo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.