Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 16:07

Prvi korona šampioni bez aplauza

Real Esteli osvojio prvenstvo Nikaragve

Zabranjeno grljenje, ali igrači Real Estelija nisu mogli da odole. Kad već nisu mogli da budu nagrađeni aplauzima za osvojen trofej prvaka Nikaragve. Pobeda nad Managvom od 3:1 u drugoj utakmici finala donela je Real Esteliju 17. titulu u klupskoj istoriji.

I prvu na svetu koja je tokom pandemije korona virusa osvojena na terenu. Pari Sen Žermen i Klub Briž >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su ipak titule dobili “dekretom” pošto su u trenutku prekida prvenstva u Francuskoj i Belgije zauzimali vodeće pozicije. S tim da u Bržovom slučaju odluka još nije definitivna, a i u Francuskoj ima najava da će se o svemu odlučivati pred sudom, mada povod nije sama titula, žale se timovi koji su ispali.

U Nikaragvi nije bilo takvih problema. Prvenstvo je završeno bez prisustva publike i Real Esteli je odbranio tron i treću godinu uzastopce. Kapiten Manuel Rosas, Brendon Ajerdis i Marlon Lopez bili su strelci za pobednički tim u poslednjem meču jedne od retkih liga koja uopšte nije prekidana zbog pandemije virusa.

Nažalost, nekog velikog slavlja nije moglo da bude. Ni navijača na tribinama ni konfeta prilikom uručenja trofeja. Samo poneki zagrljaj, suprotno propisima, ali verujemo da će nadležni da zažmure na to.

(Foto: @AFP)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.