Prijović razgalio Solun, a onda DEBAKL

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijović razgalio Solun, a onda DEBAKL

Četvorica Srba nalazila su se u startnim postavama na "Tumbi" i "Filipsu", ali se samo jedan radovao Ligi šampiona.

Posle 1:1 na "Da Lužu" pre osam dana, PAOK je odigrao akciju s treninga i poveo preko našeg reprezentativca Aleksandra Prijovića već u 13. minutu revanša na krcatoj "Tumbi".

Ispostavilo se da je to bio uvod u debakl crno-belih iz Soluna, koji su na svom stadionu osetili šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << znači biti redovan u evropskim takmičenjima:

PAOK - Benfika 1:4 (1:3)!

U isto vreme na "Filipsu" u Ajndhovenu, PSV je deklasirao BATE Borisov i posle pobede u Belorusiji dodao i ovu kod kuće za povratak u Ligu šampiona nakon debakla od pre godinu dana i eliminacije u 3. rundi kvalifikacija za Ligu Evrope od hrvatskog Osijeka: PSV - BATE 3:0 (2:0).

Sve što je potrebno da znate o žrebu za grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, najdramatičnija revanš utakmica plej-of runde odigrana ove srede uveče je ona na "Red Bul areni" u kojoj je domaćin imao 2:0, a gost za stotinak sekundi stigao do istorijskih: Salcburg - Crvena zvezda 2:2 (1:0).

Veče pre toga, plasman u grupnu fazu Lige šampiona izborili su AEK, Jang Bojs i Ajaks.

HAOS, PA MUK NA "TUMBI"

Foto: Mike Hewitt/Getty Images/Guliver

U isto vreme na solunskoj "Tumbi", stadionu na kom je odigrano šokantno poluvreme u prethodnoj rundi prilikom gostovanja Spartaka iz Moskve, PAOK je pokušao da izbori prvo učešće u Ligi šampiona od 1986. godine kada je osvojena i poslednja titula prvaka Grčke, a potom "proćerdana" porazima od italijanske Verone u obe utakmice 1. kola. Sa Aleksandrom Prijovićem u startnoj postavi, crno-beli rumunskog trenera Razvana Lučeskua igrali su protiv prilično oslabljenih "orlova" iz Lisabona u čijim redovima neće biti Nerija Kastilja, Sebastijana Koršije, Žonasa… Ipak, sada već jedan od legendarnijih fudbalera Benfike u novijoj istoriji, Ljubomir Fejsa, besprekorno je računa o tempu utakmice i defanzivnim zadacima u manevru, deleći sredinu terena sa portugalskim asovima, Picijem i Žedsonom Fernandešom.

Grci su nakon 1:1 na "Lužu" puni nade dočekali revanš na jednom od najvatrenijh stadiona na svetu - solunskoj "Tumbi".

Tu su kroz istoriju padali mnogi velikani, pa su navijači "osokoljeni" povoljnim rezultatom iz Lisabona napunili stadion bukvalno do poslednjeg mesta. Igrači PAOK-a su se za tu podršku odužili već u 13. minutu.

Momci u crno-belim dresovima su odlično odigrali akciju iz "slobodnjaka" i u petercu pronašli potpuno samog Aleksandra Prijovića koji je razgalio Solun šestim golom od starta sezone nakon što je prošle postigao 26 za vicešampiona Grčke.

Ipak, do kraja meča radovali su se samo gosti. I to četiri puta.

Izjednačenje je doneo Žardel nakon što je bio najviši u skoku u gužvi posle kornera, ali to nije bio najteži "udarac" za domaćine kao neshvatljiva greška njihovog golmana Aleksandrosa Pahalakisa koji je odlučio da povratnu loptu svog štopera pokuša ostaviti u terenu, i na koncu skrivio penal kojeg je u vođstvo pretvorio Eduardo Salvio.

Potpuni "potop" domaćih u prvom poluvremenu je kompletirao Pici odmerenim udarcem sa vrha šesneaesterca, a konačnih 1:4 je postavio Salvio u u 50. minutu nakon još jednog jedanesterca.

Penaltı pozisyonu pic.twitter.com/KWANQ6dr17

— Selim PAYALAN (@slm_pyln) August 29, 2018

via GIPHY

game over paok !!#PFCSLB#PAOKAST#PAOKBEN#ucl#Benficapic.twitter.com/8pwOdNzrgF

— Mido_akef (@mido_akef99) August 29, 2018

PSV je iz Bjelorusije u Ajndhoven doneo jedan gol prednosti i pomnožio ga sa tri.

Holanđani su do vođstva došli u 14. minutu golom Stivena Bergvina, a devet minuta pre odlaska na odmor miran put u svlačionicu saigračima je doneo lider ekipe, Luk De Jong.

Šlag na tortu i plasman u grupnu fazu Lige šampiona je doneo Irving Lozano sjajnim solo prodorom u 62. minutu.

"Filipsovci" su jedinu titulu prvaka Evrope osvojili 1988. u Štutgartu, kada su posle verovatno "najružnijih" 120 minuta u najvećoj utakmici evropskog fudbala bili prisebniji u penal seriji sa "ukletom" Benfikom i tako učinili da "kletva Bele Gutmana" nastavi da proganja lisabonske "orlove" (što se nije promenilo do danas).

PSV je igrao polufinale Lige šampiona u sezoni 2004/05 i ispao u dramatičnom dvomeču sa Milanom (2:0 u gostima, 3:1 kod kuće), nakon što je u kvalifikacijama eliminisao Crvenu zvezdu pobedom od 5:0 nakon poraza od 3:2 u Beogradu. Poslednji zapažen rezultat ekipe koju vodi Mark van Bomel četvrtfinale Lige šampiona iz sezone 2006/07 kada ih je oba puta pobedio Liverpul (0:3, 1:0), odnosno četvrtfinale Lige Evrope iz sezone 2010/11 kada im je Benfika vratila deo dugova za Štutgart 1998. godine (4:1, 2:2).

Nadu u čudo posle "minus 1" kod kuće u ubedljiv poraz pretvorila je borbena ekipa trenera Alekseja Bake, u kojoj nastupaju četvorica srpskih fudbalera. Nemanja Milunović igrao je na poziciji štopera, Aleksandar Filipović kao levi bek, dok su Slobodan Simović i Nikola Vasiljević bili van protokola zbog povreda.

Reprezentativac Crne Gore i strelac jednog od važnijih golova za BATE u tekućim kvalifikacijama, Mirko Ivanić, počeo je utakmicu na klupi za rezerve.

Svi oni dobiće novu šansu u Ligi Evrope.

Rezultati:

sreda

Salcburg - Crvena zvezda 2:2 (1:0), prvi meč 0:0

/Dabur 45, pen 48 - Beng 65, Degenek 66/

PSV Ajndhoven - BATE Borisov 3:0 (2:0), prvi meč 3:2

/Bergvajn 14, De Jong 36, Lozano 62/

PAOK - Benfika 1:4 (1:3), prvi meč 1:1

/Prijović 13 - Žardel 20, Salvio pen 26, pen 49, Pici 39/

utorak

Dinamo Zagreb - Jang Bojs 1:2 (1:0), prvi meč 1:1

/Hajrović 7 - Oro pen 64, 66/

AEK - Videoton1:1 (0:0), prvi meč 2:1

/Mandalos pen 47 - Nego 57/

Dinamo Kijev - Ajaks0:0, prvi meč 1:3

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona je u četvrtak, a Lige Evrope u petak. Svi poraženi timovi u plej-of rundi imaju obezbeđeno učešće u Ligi Evrope.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

BUM-BUM Prijović, ali radost je kratko trajala! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2018

Vatreno u Solunu..Grčki klub pokušava da izbori igranje u grupnoj fazi Lige šampiona, a imaju pozitivan rezultat iz prve utakmice...Pre osam dana su igrali u Lisabonu, a Paok je uspeo da izbori 1:1, a postigli su i vrlo važan gol u gostima...Prijović je u 13. minutu postigao vrlo bitan gol za grčki...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.