Penzije na kućnu adresu dobra odluka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzije na kućnu adresu dobra odluka

Savez penzionera Srbije saopštio je danas da pozdravlja preduzete korake ministra Milana Krkobabića da preko 426 000 penzionera nastave da primaju penzije na kućne adrese, umesto da po njih idu u banke ili pošte.

U saopštenju Saveza se navodi da su izjave od, kako kažu, pojedinih odgovornih ljudi, da će i ti penzioneri bez obzira na to gde žive, penzije morati da primaju preko tekućih računa, a ne od poštara, izazvali negativne reakcije tih penzionera, kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi takve mere, ocenjuju, otežale život.

U saopštenju se navodi da većina tih penzionera živi u mestima koja su udaljena preko 20 kilometara od banaka i pošta u kojima bi oni podizali penzije.

Osim toga, kažu iz Saveza, veliki broj tih penzionera su invalidi, bolesni ili nepokretni.

"Država Srbija je prihvatajući da se i dalje penzije dostavljaju preko pošta mnogo učinila za ovu grupaciju penzionera poštujući njihovu volju i dostojanstvo", stoji u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.