Partizanov De-mol za Molde

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov "De-mol" za Molde

Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju u Ligu Evope, pošto su u Norveškoj remizirali sa Moldeom (1:1). Srpska ekipa još jednom pokazala je karakter i napravila veliki uspeh vrativši se u evropsko takmičenje.
Nije izgledalo lepršavo i atraktivno, često je bilo propusta na obe strane terena, ali je urađeno ono najbitnije - rezultat je na strani Partizana, koji je eliminisao i Molde i plasirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u grupnu fazu Lige Evrope.

Jako čudan dvomeč odigrale su srpska i norveška ekipa. Prvi meč u Beogradu odigran je bez najvatrenijih navijača, a do tada nezabeleženu atmosferu pravilo je oko pet hiljada dece do 14 godina.
Suma i Tošić bili su strelci dva gola u tom meču, ali je Boli pokvario utisak i naterao crno-bele da revanš igraju sa još većom dozom opreza.
Ni Molde se nije proslavio sa domaćom atmosferom. Stadion Moldea u istoimenom gradu daleko je bio od ispunjenog, što je neshvatljivo za utakmicu ovakvog značaja.
Ipak to je već njihov problem. Što se tiče igre, čitavo prvo poluvreme proteklo je sa pomenutom dozom opreza, ali na obe strane.
Partizan je uspevao da poveže redove i stvori izglednije šanse. Bio je srpski predstavnik konkretniji i bolji, pokušavali su Tošić, Suma i Zdjelar, ali je golman gostiju Kraninks izlazio kao pobedink u svakoj situaciji.
Molde je od 30. minuta preuzeo inicijativu, ne Bog zna kakvu, ali koja je trajala čak do sredine drugog poluvremena. Norveška ekipa uspevala je da razvije solidne akcije, spoji nekoliko dodavanja i otvori prostor za opasnost, ali je nedostajalo ključnih pasova i realizacije.
U par navrata pretili su Ejkrem, Boli i Džejms, ali je poput kolege sa suprotne strane, Stojković ili bio dobro postavljen, ili odlično reagovao.
Uprkos navedenim šansama na obe strane, golovi su postignuti iz prekida, koji su nastali iz, čini se, bezazlenih situacija.
Norvežani su u 72. minutu stigli do vođstva. Nesmotreno igranje rukom Asana kaženjo je golom Džejmsa. Sreća je igrala ulogu kada je Ejkrem uputio oštar centaršut, pošto se lopta nakon intervencije odbrane odbila do Džejmsa, koji je sa par metara šalje u nebranjeni gol Partizana.
Od tog momenta srpska ekipa igrala je na sve ili ništa, jer je tako zahtevao rezultat.
Iako nije ostalo previše vremena na raspolaganju, daleko od toga da je meč bio rešen. Ponovo je na čudan način došlo do situacije za gol. Domaća ekipa olako je loptu izbacila u korner u 80. minutu, a ta greška, ispostaviće se, koštala ih je gola i plasmana u Ligu Evrope.
Tošić je odlično centrirao do neshvatljivo potpuno samog Miletića, koji zaista sjajno skače, gađa i pogađa mrežu rivala, za veliko slavlje srpske ekipe. 

Poslednjih deset minuta proteklo je u velikoj neizvesnosti i agoniji na obe strane. U više navrata Partizan je mogao da postigne još jedan gol i stavi tačku na meč, ali su sebičnost i loša završnica Ožegovića, kao i umor Asana sprečili da do toga dođe.
Sa druge strane, Molde je bacio sve karte u napad, a malo je nedostajalo da im se taj rizik i isplati. Što dugim loptama, što iz prekida Norvežani su uspevali da dođu do šansi, ali je po ko zna koji put Stojković bio smiren, skoncentrisan i na visini zadatka.
Kohans Ki je poslužio za zagrevanje, Malatija bila veliki ispit, a Molde šlag na tortu ove generacije Partizana koja je ostvarila ogroman uspeh.
Gotovo nov tim, sa dosta mladih igrača, još uvek neuigranim novajlijama i debitantom trenerom na klupi, Partizan je odradio ogroman posao. Ekipa je pokazala ogromnu dozu discipline, karaktera i borbe.
Crno-beli napreduju iz dana u dan, ponovo su pored protivnika morali da se bore i protiv čudnog suđenja, ali ponovo su iz teške bitke izašli kao pobednici.
Partizan se nakon dve godine vraća u Ligu Evrope, a Srbija ponovo ima dva predstavnika u evropskim takmičenjima. 
Žrebom u petak u Monaku srpska ekipa će saznati protivnike u grupnoj fazi. Ko god to bio, srpska ekipa će igrati kvalitetne mečeve koji neizmerno znače u sticanju iskustva i napredovanju u svakom pogledu. 
Sigurno je jedno, a to je da će se rivali pomučiti za bod protiv crno-belih. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Pirove" pobede PAOK, AEK i BATE, Kopenhagen porazom do Lige Evrope

Izvor: B92, 29.Avg.2019

Fudbaleri PAOK iz Soluna nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, pošto im je bila nedovoljna pobeda od 3:2 protiv Slovana iz Bratislave...Ekipa iz Slovačke u prvom susretu slavila je 1:0 i zbog dva gola u gostima uspela je da se nađe među izabranim timovima...Golove za PAOK postigli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.