Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 11:17

Otkazan maraton u Pjongjangu zbog koronavirusa

Severna Koreja je otkazala godišnji maraton u Pjongjangu zbog pandemije koronavirusa, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.
Agencija navodi da je ova sportska manifestacija trebalo da bude održana od 5. do 11. aprila, ali je „Koryo Tours" turistički operater sa sedištem u Pekingu specijalizovan za obilaske Severne Koreje, na Tviteru juče dao obaveštenje da je Pjongjang maraton 2021. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine zvanično otkazan.

Maraton nije održan ni prošle godine, jer je zemlja zatvorila svoje granice kako bi sprečila širenje koronavirusa.
U januaru je „Koryo Tours" saopštio da će ovogodišnji maraton imati virtuelnu opciju koja će učesnicima omogućiti da trče u svom prebivalištu tokom događaja, ali se od tog plana odustalo nedelju dana kasnije.
Maraton u Pjongjangu je postao neka vrsta turističke atrakcije otkako je 2014. dozvoljeno učešće strancima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.