Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020, 10:41

Oslabljeni Ludogorec, ali Legija stranaca iz Razgrada je sila u Bugarskoj

Devetostruki uzastopni šampion naših istočnih suseda danas u Vraci počinje pohod na 10 uzastopnu titulu. Virusom korona zaraženi Žoržinjo i Kešeru, teška povreda Vandersona, suspendovan Ikoko

Bugarski šampionat krenuo je u petak burnim, istorijskim mečom dva CSKA na stadionu Vasil Levski. Debitant u eliti CSKA 1948 Sofija je vodio 2:0 protiv CSKA Sofije, ali je na kraju bilo nerešeno – 2:2. Devetostruki uzastopni šampion Bugarske, Ludogorec, pohod na jubilarnu 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krunu kreće u subotu (19.00) u Vraci protiv Boteva.

Nova sezona u Bugarskoj počela je protekle nedelje kada je u Superkupu Lokomotiva iz Plovdiva golom Ilieva pobedila šampiona Ludogorec u Razgradu sa 1:0 i osvojila trofej. U startnoj postavi u redovima Ludogoreca na otvaranju sezone igrao je samo jedan rođeni Bugarin, štoper Teziev, a u nastavku su šansu dobili Đakov i Jankov. Poslednje pojačanje Ludogoreca je Španac, štoper španske Numansije Ihinio Marin. Biće to 17. stranac u timu. U šampionatu Bugarske mogu da igraju petorica inostranih fudbalera, a caka je u tome da se fudbaleri iz Evropske unije ne vode kao stranci.

Na klupi bugarskog šampiona sedeće i ove sezone Čeh Pavel Vrba. Veći deo sezone za Ludogorec neće igrati reprezentativac Bugarske, rođeni Brazilac, Vanderson. On je pre nekoliko dana operisao ligamente kolena i čeka ga višemesečna pauza. Na premijeri protiv Boteva u subotu za “Ludu šumu” neće igrati Žoržinjo i Rumun Klaudiju Kešeru. Oni su zaraženi virusom korona i trenutno su u karantinu, odvojeni od ostatka tima. Šampion Bugarske je objavio da se oporavljaju i da će uskoro da se priključe saigračima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Brazilac Sisinjo je bio suspendovan od strana Fudbalskog saveza Bugarske na četiri utakmice zbog crvenog kartona u prošloj sezoni protiv Slavije, ali posle žalbe šampiona samo će biti na hlađenju jedan meč. Zbog crvenog kartona u Razgradu prošle nedelje meč pauze dobio je i Džordan Ikoko.

Iako je oslabljen, Ludogorec je veliki favorit na premijeri. Tim iz Razgrada nikada nije izgubio od Boteva. Ima šest trijumfa i jedan remi. U prošlom šampionatu, u Razgradu je bilo čak 6:0 za domaćina, a u gostima u septembru prošle godine bilo je 1:0, a jedini gol postigao je Manolev.

Domaći tim predvodi sa klupe Antoni Zdravkov. Botev iz Vrace na startu šampionata ima tri najjače provere sa favoritima u buigarskom prvenstvu, Ludogorecom, CSKA Sofijom i Lokomotivom iz Plovdiva.

"Neće nam biti lako. U prva tri kola igramo protiv prvih timova u Bugarskoj - Ludogoreca, CSKA i Lokomotive. Nema predaje u nijednom od ova tri meča jer osim bodova može nam doneti samopouzdanje i pokazatelj da smo na pravom putu. Nismo autsajderi. Ko nas potceni, biće mu posle žao“, rekao je Zdravkov za bugarski Sportal.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom meču dana (16.45) Montana na svom stadionu dočekuje Ardu. Odlukom Ministarstva zdravlja Vlade Bugarske na stadionu mogu da priisustvuju gledaoci, ali na tribinama može da se nađe samo polovina od kapaciteta stadiona.

BUGARSKA 1 – 1. KOLO

Petak

CSKA 1948 Sofija - CSKA Sofija 2:2 (2:1)

Subota

16.45 (2,35) Montana (3,00) Arda (3,10)

19.00 (5,50) Botev Vratsa (4,70) Ludogorec (1,33)

Nedelja

17.45 (3,05) Botev Plovdiv (3,00) Lokomotiva Plovdiv (2,40)

20.00 (2,10) Slavija Sofija (3,05) Černo More (3,60)

Ponedeljak

19.00 (3,00) Levski (3,20) Beroe (2,30)

Utorak

19.00 (2,25) Carsko Selo (3,15) Etar (3,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.