Održana vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske Gvozdeni mačak u Titelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske "Gvozdeni mačak" u Titelu

U okviru bilateralne vojne saradnje pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije i Prvog puka za razminiranje Oružanih snaga Mađarske izveli su danas na privremenom poligonu Titel, na reci Tisi, multinacionalnu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem sa tematikom zaštite rečnog saobraćaja pod nazivom "Gvozdeni mačak 2019" ("Iron cat 2019").

Kroz sedam vežbovnih sekvenci zajedničkog angažovanja prikazani su rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ronilaca i pontonira prilikom vađenja potonulog automobila iz reke, protivminska dejstva u pronalaženju, deaktiviranju i uništavanju postavljenih podvodnih mina, protivbrodska dejstva i razne varijante borbe protiv terorističkih grupa na vodi.

"Ovo je važna vežba za naše vojnike, jer mi u Mađarskoj nemamo priliku da vršimo bojeva gađanja na vodi. Prikazana je odlična osposobljenost kako pojedinca, tako i angažovanih jedinica.

I ovogodišnja vežba je pokazala da je zajednička saradnja na nivou grupe brodova, uz izvođenje bojevih gađanja kao najvišeg izazova, zaista jedinstveni nivo naše saradnje", naglasio je brigadni general Atila Takač, glavni inspektor za Kopnenu vojsku Oružanih snaga Mađarske.

Ocenjujući vežbu uspešnom kapetan bojnog broda Andrija Andrić, komandant Rečne flotile, istakao je da je prvi put izvršeno gađanja mešovite grupe brodova, a saradnja pripadnika dve vojske, kao i do sada, bila je odlična.

Vežbu na kojoj je bilo angažovano 90 pripadnika Rečne flotile, 29 pripadnika Prvog puka za razminiranje Oružanih snaga Mađarske i više plovnih objekata sa jedne i druge strane, kojom je rukovodio kapetan korvete Dalibor Tasić, pratili su sa palube broda posebne namene "Kozara" brigadni general Zoran Nasković, komandant Prve brigade Kopnene vojske, pukovnik Goran Stamenković, načelnik Odeljenja za obuku u komandi Kopnene vojske i pukovnik Žolt Silađi, komandant Prvog puka za razminiranje Oružanih snaga Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvedena taktička vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019

Multinacionalna taktička vežba sa bojevim gađanjem, sa tematikom zaštite rečnog saobraćaja, pod nazivom "Gvozdeni mačak 2019" ("Iron cat 2019") izvedena je danas u okviru bilateralne vojne saradnje pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije i Prvog puka za razminiranje Oružanih snaga Mađarske,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"GVOZDENI MAČAK" NA TISI Izvedena taktička vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske

Izvor: Blic, 20.Sep.2019

Pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije i Prvog puka za razminiranje Oružanih snaga Mađarske izveli su danas na privremenom poligonu Titel, na reci Tisi, multinacionalnu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem sa tematikom zaštite rečnog saobraćaja pod nazivom "Gvozdeni mačak 2019".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.