Izvor: Blic, 11.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda odbojkašica Srbije

Srpske odbojkašice zabeležile su drugu pobedu u Pekingu savladavši ekipu Alžira za manje od sat vremena rezultatom 25:14, 25:13, 25:13.

Odbojkašice su sada na korak do plasmana u četvrtfinale, a u prvoj fazi takmičenja igraće sa reprezentacijama Rusije, Italije i Brazila.

U meču sa najslabijim rivalom u grupi Srpkinje su pokazale ozbiljan pristup u igri i visok stepen angažovanisti tokom čitave utakmice. Zahvaljujući takvom odnosu naših igračica ubedljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobeda nijednog trenutka nije dovedena u pitanje, prenosi RTS.

Jedini trenuci opuštanja u igri srpske reprezentacije viđeni su na početku trećeg seta koji je, doduše, naša ekipa odigrala sa kombinovanom postavom. Tada je Alžir poveo sa 4:1, ali to je bilo sve od, ipak, nedoraslog rivala.

Razlika u klasi bila je iskazana i ukupnom broju poena (75:40) za Srbiju koja je potvrdila da se može smatrati jednim od favorita Olimpijskog turnira.

Sledeću utakmicu naša reprezentacija igra protiv Brazila, u sredu 13. avgusta.

Terzić: Alžir, ipak, nije na našem nivou

Odbojkašice Srbije složne su u oceni da je pobeda nad Alžirom od 3:0 u drugom kolu Olimpijskog turnira u Pekingu, nakon koje su obezbedile plasman u četvrtfinale, donela spokoj pred odlučujcuhe mečeve u grupi

Nataša Krsmanović je naglasila da je utakmica imala veliku važnost za naš tim, pošto je pobeda u njoj donosila plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira.

"Bile smo svesne da Alžir nije protivnik od koga treba da strahujemo, ali smo se dobro pripremile za meč. Sada lakše ulazimo u sledeće duele i verujem da ćemo obezbediti dobru poziciju pred četvrtfinale", kazala je ona.

Kapiten reprezentacije Vesna Čitaković istakla je da jutarnji termin odigravanja meč nije odgovarao našem timu:

"Znale smo da protivnik neće biti ni malo naivan i da moramo da uđemo maksimalno koncentrisano, pogotovo što se meč igrao u 10 ujutru. Zadovoljna sam što smo ga završili na najbolji mogući način", kazala je Čitaković.

Ivana Đerisilo navodi da je duel sa Alžirom bio malo jači trening za naš tim pred predstojeći duel sa Brazilom.

"Alžir nije ekipa koja može da izvuče maksimum iz nas. Igrale smo taman koliko treba da se odradi jedna rutinska pobeda i da nam se ne poljuja samopouzdanje. Danas definitivno nije bilo problema sa protivnikom", izjavila je Đerisilo.

Jovana Brakočević smatra da je naš tim odigrao odlično, s obzirom da ništa nije znao o protivniku:

"Jedina informacija koju smo imale bila je da igraju u Francuskoj. Nismo im dozvolile da nas neprijatno iznenade. Na početku trećeg seta sprečile smo ih da se razigraju i rutinski smo završile meč", kazala je Brakočević.

Selektor srpske reprezentacije Zoran Terzić naglasio je da je Alžir odigrao veoma dobro i da je on očekivao da će naše devojke lako doći do pobede.

"Meč je s jedne strane bio važan pošto nam je pobeda donosila plasman u četvrtfinale, a s druge strane Alžir nije protivnik na našem nivou. Bili smo svesni da će utakmica imati tok koji imala i bila je dobra za naš tim, pred mnogo jače i važnije duele", kazao je srpski selektor, a zatim i pohvalio timsku igru protivnika.

"Alžir je igrao požrtvovano u odbrani i terao nas da zaradimo svaki poen. Alžirke moraju još puno toga da uče, ali imaju jednu dobru stranu, što znaju da igraju kao tim i na tome im treba čestitati", zaključio je Terzić.

Šef stručnog štaba alžirskog državnog tima Mulud Iheđi rekao je da je nezadovoljan igrom svoje ekipe:

"Očekivao sam da ćemo pružiti jači otpor. Očigledno je da ćemo morati nešto značajno da promenimo za sledeći meč. Srbija je veoma jak tim, jedan od najjačih u Pekingu", zaključio je Iheđi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.