NOVAK PONOVO PRVI POSLE ROLAN GAROSA? Postoje samo dva načina za to, evo i koja

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 13:44

NOVAK PONOVO PRVI POSLE ROLAN GAROSA? Postoje samo dva načina za to, evo i koja

Nije sve u njegovim rukama.

Na Otvorenom prvenstvu Francuske, najbolji srpski teniser Novak Đoković pokušaće da stigne do svog 23. grend slem trofeja u karijeri, čime bi se usamio na tronu večne liste, ali će na ovogodišnjem Rolan Garosu isto tako probati da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Ispred njega su trenutno Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev, a ova trojka figurira i za prvo mesto nakon drugog grend slema sezone.

Alkaras se na prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesto vratio posle mastersa u Rimu i sada ima 6.815 poena. Medvedev je posle neočekivanog trijumfa na Foro Italiku iskočio na drugu poziciju sa 6.330, dok Đoković nije odbranio titulu i pao je na treće mesto sa 5.955

S obzirom da Španac i Srbin brane po 360 poena za četvrtfinale iz 2022, a Rus samo 180 za osminu finala, matematika je jasna.

Đoković jedini iz ovog trilinga ne zavisi samo od sebe. Srbin će se vratiti na vrh ako ostvari dva uslova – da on osvoji titulu, a da Španac ne uđe u finale. Takođe, postoji i opcija da Novak stigne u finale, a Alkaras ispadne pre četvrtfinala, kao i Medvedev pre polufinala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.