Musa pred Zvezdu: Paklena atmosfera i prijateljski doček

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 14:47

Musa pred Zvezdu: "Paklena" atmosfera i prijateljski doček

Jedan od lidera Real Madrida Džanan Musa prokomentarisao je predstojeći susret sa Crvenom zvezdom.

Madriđani gostuju u beogradskoj Areni u utorak od 19 časova.

"Znamo kako je teško igrati ovde i protiv Zvezde i protiv Partizana, pogotovo zato što sad Zvezda igra u velikoj dvorani, tako da očekujemo paklenu atmosferu i nadamo se da ćemo sve što smo dogovorili na sastancima sprovesti u delo i da pokušamo da pobedimo", rekao je Musa.

Košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz regiona uglavnom imaju poseban doček na utakmicama u Beogradu.

"Očekujem prijateljski. Mislim da će biti paklena atmosfera kao i uvek u Beogradu, ali je zadovoljstvo igrati u ovakvoj atmosferi. Za ovakve utakmice trenira, da igramo na ovakvim terenima, tako da jedva čekamo da istrčimo na teren".

Igru Reala ove sezone kreira Fakundo Kampaco, koji je prošle sezone blista u dresu Zvezde.

"Upravo je on ono što nam je donelo prednost i stabilnost i u napadu i u odbrani. Mislim da je njegov dolazak dosta značio nama, oslobodili smo se pritiska, pošto ga je on preuzeo, tako da smo sve raspodelili u ovoj sezoni. Odlično se slažemo i nadam se da ćemo tako i nastaviti".

Kampaco je jedina veća promena u timu u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je Real osvojio Evroligu.

"Mislim da je to najbolji potez koji smo napravili. Zadržali smo gotovo čitav roster, došao je on, koji je po mom mišljenju najbolji plejmejker u Evropi i mislim da smo se nadogradili u tom smislu. Sledi nam jako teška borba za osvajanje titule, ali se nadamo da nam se neće desiti isto što i Olimpijakosu prošle godine".

Musa smatra da je najbolji igrač Zvezde u ovom trenutku Luka Mitrović, ali uvek posebnu pažnju privlači Miloš Teodosić.

"Slušao sam kada je Nemanja Nedović posle neke utakmice pričao o Milošu i o tome sa kakvim žarom on igra i to u ovim godinama. Čini mi se da ga ni ja nisam video da igra sa takvim žarom. Znamo svi kakav je on mađioničar na terenu i deluje da je ovo posebna sezona za njega i vidi se da je ekstra motivisan. Spremali smo se i za njega posebno. On svakoj ekipi donosi neku novu dimenziju, a posebno ovde pred domaćim navijačima i zaista očekujem veliku borbu".

Posle meča sa Zvezdom Real očekuje i utakmica sa Partizanom, ali na svom terenu.

"Mislim da će i to biti jako dobra utakmica, posebno zato što je Partizan sada među četiri najbolje ekipe i igraju sjajnu košarku. Utakmice protiv beogradskih timova i ekipa sa Balkana su posebnije, jer se oni pripreme malo jače i takve utakmice najviše volimo da igramo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.