Čavić: Želim da budem ministar

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić: Želim da budem ministar

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta.

"Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za 'svoju dušu'. Došao sam do kraja puta, vreme je da nastavim sa životom."

"Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju."

"I dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim", rekao je Čavić u Udruženju banaka Srbije.

Osvajač olimpijskog srebra na Igrama u Pekingu pre četiri godine naveo je da planira da ostane u sportu, ali kroz politički angažman.

"Želja mi je da postanem ministar sporta za nekoliko godina, ako se za to ukaže prilika. Voleo bih da ostanem u sportu i pomognem razvoju srpskog plivanja. Takodje, hteo bih da od 1. januara otvorim akademiju u Beogradu, a da se kasnije proširi na celu Srbiju", kazao je Čavić.

On je dodao da mu je želja da napiše autobiografiju o vidjenju života u Srbiju iz ugla jednog stranca.

"Mislim da sam talentovan za to i da lepo pišem. Poslednjih nekoliko godina dosta toga sam proživeo u Evropi, kako uspeha, padova, tako i doping kontrola", istakao je srpski plivač.

Čavić je dodao da bi prihod od prodaje te knjige išao u dobrotvorne svrhe. On je naveo kako je malo ko verovao da će posle teže povrede ledja pre nekoliko godina, uspeti da se vrati na vrhunski nivo.

"Trenirao sam sa Rusom Korotiškinom u Beogradu i kada sam video njegove treninge u teretani, shvatio sam da nisam dovoljno fizički jak za OI u Londonu. Došao sam u finale, što je neverovatan uspeh. Mislio sam da ću popraviti vreme, ali 51,2 sekunde je bilo jako sporo", kazao je on.

Čavić je rekao da je bio veoma razočaran zbog toga što nije osvojio medalju u Londonu. Trener srpskog plivača Petar Popović rekao je da ponosan na uspehe i medalje Čavića koji je tim rezultatima više puta obradovao celu naciju.

"Bilo je zadovoljstvo sve ove godine saradjivati sa njim. Učili smo jedan od drugog, nastavljamo naše druženje jer naš odnos nije više odnos trener-sportista, već je postao rodbinski", naveo je Popović.

Predsednik Udruženja banaka Veroljub Dugalić je Čaviću poklonio veliku uramljenu fotografiju poslednje trke sa OI u Londonu, koja se zove "poslednji skok".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čavić završio plivačku karijeru: Želim jednog dana da budem ministar sporta

Izvor: Blic, 24.Avg.2012

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić u petak je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta..."Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za 'svoju dušu'. Došao sam do kraja puta, vreme je da...

Nastavak na Blic...

Čavić: Želim da budem ministar

Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Avg.2012

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana volio da postane ministar sporta. "Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za 'svoju dušu'. Došao sam do kraja puta, vrijeme je da nastavim...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Čavić: Jednog dana ministar sporta

Izvor: Mondo, 24.Avg.2012

Najbolji srpski plivač zvanično završio karijeru. Ima želju da ostane u sportu ali kroz politički angažman...Milorad Čavić stavio je tačku na sjajnu plivačku karijeru. Dugodišnji reprezenativac Srbije otkrio je na konferenciji za novinare, organizovanoj u Udruženju banaka, da je svestan da...

Nastavak na Mondo...

Čavić: Želim da budem ministar sporta

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2012

BEOGRAD - Najbolji srpski plivač Milorad Čavić danas je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta..."Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za "svoju dušu". Došao sam do kraja puta, vreme...

Nastavak na Glas javnosti...

Čavić: Želim jednog dana da budem ministar sporta

Izvor: Politika, 24.Avg.2012

BEOGRAD – Najbolji srpski plivač Milorad Čavić danas je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta...„Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za 'svoju dušu'. Došao sam do kraja puta,...

Nastavak na Politika...

Čavić završio plivačku karijeru: Želim da jednog dana budem ministar sporta

Izvor: Blic, 24.Avg.2012

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić u petak je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta..."Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za 'svoju dušu'. Došao sam do kraja puta, vreme je da...

Nastavak na Blic...

Čavić: Želim da postanem ministar sporta

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2012

Najbolji plivač Srbije, Milorad Čavić i zvanično je završio plivačku karijeru i rekao da planira da u Srbiji otvori plivačku akademiju, ali i da želi da postane ministar sporta...Otvara plivačku akademiju - Milorad Čavić.. ..Na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije (UBS) koje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Hoću da budem ministar sporta

Izvor: Danas, 24.Avg.2012

Srpski plivač Milorad Čavić i zvanično je završio profesionalnu karijeru. Čavić nije uspeo da se od bazena oprosti medaljom sa Olimpijskih igara pošto je u Londonu osvojio četvrto mesto u trci na 100 metara delfin stilom, ali to nikako ne umanjuje njegove rezultate tokom skoro dve decenije bavljenja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.