Mesi i Fati presudili Levanteu

Izvor: RTS, 03.Feb.2020, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi i Fati presudili Levanteu

Fudbaleri Barselone savladali su na svom stadionu ekipu Levantea sa 2:1 u poslednjem meču 22. kola La Lige. Oba gola za "Blaugranu" postigao je tinejdžer Ansu Fati.
Barselona polako, ali sigurno počinje da liči na sebe, pošto su nakon smene Ernesta Valverdea upisali drugi trijumf u domaćem prvenstvu.

Katalonci su bili bolji rival u meču sa Levanteom od prvog do poslednjeg minuta, dominirali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u posedu lopte, stvarali veliki broj šansi, dve iskoristili i rutinski trijumfovali sa 2:0.
Oba gola postigao je 17-godišnji Ansu Fati, oba u prvom poluvremenu i oba na asistenciju Lea Mesija.
Barselona je meč otvorila sa velikom željom da što pre načne rivala, ali to nije polazilo za nogom u nekoliko navrata Mesiju i Grizmanu.
Usledio je period od 100 sekundi koji je bio presudan za meč. Mesi je dva puta na maestralan način u 30. i 31. minutu pronašao Fatija, koji u obe situacije izbija sam pred golmana gostiju, kojem postiže dva gola kroz noge.
Nije se moglo predpostaviti da će ta dva gola biti jedini koje će Barsa postići do kraja meča. Brojne situacije ponovo Mesi, Grizman, Semedo, Fati i Buskets nisu pretvorili u pogodak.
Daleko od toga da Levante nije stvarao šanse i da nema za čim da žali.
Gosti su propustili tri ili četiri izgledne situacije pred golom Ter Štegena u dva poluvremena.
U poslednjim momentima meča Levante je postigao gol i učino završnicu veoma uzbudljivom.
Ručina je šutirao sa distance, lopta je kačila jednog njegovog saigrača i prevarila Ter Štegena.
U preostalih 60-ak sekundi nije bilo promene rezultata, pa je Barselona upisala pobedu i ostvarila 46. bod, što je tri manje od lidera tabele ekipe Reala. Levante je 13. na tabeli sa 26 bodova.
Rezultati ostalih susreta:Leganjes - Real Sosijedad 2:1
Eibar - Betis 1:1
Atletik Bilbao - Hetafe 0:2
Sevilja - Alaves 1:1
Viljareal - Osasuna 3:1
Tabela La Lige nakon 22 odigrana meča: Real Madrid 49
Barselona 46
Hetafe39
Sevilja 39
Valensija 37
Atletiko Madrid 36
Viljareal 34
Real Sosijedad 34
Atletik Bilbao 31
Granada 30
Osasuna 28
Betis 28
Levante 26
Valjadolid 25
Alaves 24
Eibar 24
Majorka 18
Leganjes 18
Selta Vigo 17
Espanjol 15

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.