Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 23:24

Meksiko: Ustari spušta rampu Gvadalahari

Mečevima u Pačuki i Leonu nastavlja se osmina finala plej-ofa Klausure

Nastavlja se noćas meksička Klausura, na programu su preostala dva meča osmine finala. Klub Leon dočekuje 2.00 časova Toluku, dok od 4.15 Gvadalahara gostuje Pačuki.

Kako je sezona počela za fudbalere Pačuke, sada su u odličnoj situaciji. Izabranici Paula Pecolana nisu pobedili sve do 10. kola, iz prvih devet su osvojili samo četiri boda. Međutim, serijom pobeda probili su se do osmog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mesta, čak imaju i prednost domaćeg terena protiv Gvadalahare.

04.15: (2,40) Pačuka (3,00) Gvadalahara (3,05)

Doduše, nije ni tim iz Čivasa otvorio sezonu kako treba. Osvojio je samo dva boda iz prva četiri meča, a potom je ostvario još samo dve pobede sve do 14. kola.

Ova dva tima su se sastali u februaru, a tada su podelili bodove – 1:1. Bio je to treći uzastopni remi Pačuke i Gvadalahare i prvi susret u tom nizu na kojem su viđeni golovi.

Pačuka igra u dobroj formi od sredine marta. Pobedila je na šest od osam utakmica, a iskusni golman Oskar Ustari je primio samo šest golova u tom periodu.

„Ključ je da nas ne ponese utakmica, da igramo pametno. Sada smo u eliminacionoj fazi, moramo da verujemo u svoj kvalitet i to da možemo da postanemo šampioni“, rekao je kapiten Gvadalahare Žezus Molina.

Inače, tim iz Čivasa slavi rođendan. Čak 115. Eventualna pobeda bi samo donela još jedan, važan razlog za slavlje.

Pre utakmice u Pačuki odigraće se meč Klub Leona i Toluke. Domaći tim je posle eliminacije iz KONKAKAF Lige šampiona zaigrao bolje u domaćem prvenstvu, pa se pobedama nad Huarezom i Kvaretarom izborio za bolju poziciju u osmini finala. Džoel Kembel, Luis Montes i saigrači su favoriti.

Zanimljivo, Toluka je neposredno pred utakmicu iznenadila svoje navijače saopštenjem da je produžen ugovor sa Aleksisom Kanelom. Argentinski napadač će još godinu dana da nosi dres Crvenih đavola.

Klub Leon je pobedio na poslednja četiri prvenstvena meča koja je igrao na svom terenu. Takođe, bio je bolji i na poslednja četiri susreta sa Tolukom koji su se odigrali na stadionu Leon.

U četvrtfinale su direktno prošli: Kruz Azul, Monterej, Klub Amerika i Puebla

MEKSIKO (KLAUSURA) – OSMINA FINALA

Nedelja

Santos Laguna – Kveretaro 5:0 (2:0)

/Gorijaran 22, Presijado 24, Agire 49, 62, Valdes 60/

Atlas – Tigres 1:0 (0:0)

/Furč 80/

Ponedeljak

02.00: (1,55) Klub Leon (3,90) Toluka (5,60)

04.15: (2,40) Pačuka (3,00) Gvadalahara (3,05)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.