MOTO GP: Mnogo uzbuđenja u JUBIULARNOJ trci

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 15:42

MOTO GP: Mnogo uzbuđenja u JUBIULARNOJ trci

Vožena je u Francuskoj.

Vozač VR46 tima Marko Beceki pobednik je hiljadite trke u Moto GP šampionatu, koja je vožena za Veliku nagradu Francuske u Le Manu.

Na podijumu se našli još dvojica vozača na Dukatiju – Horhe Martin i Žoan Zarko.

Trku je obeležio incident u četvrtom krugu u borbi za treću poziciju, kada su sa staze izleteli aktuelni svetski šampion Frančesko Banjaja iz Dukatija i vozač Aprilije Maverik Vinjales.

Među prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << desetoricom našli su se još Augusto Fernandez, Aleš Espargaro, Bred Binder, Fabio Kvartararo, Fabio Di Đanantonio, Takaki Nakagami i Franko Morbideli.

Dva kruga pre kraja sa staze je izleteo i osmostruki svetski šampion Mark Markes. Vozač Honde je prethodno zauzimao treće mesto.

U generalnom plasmanu posle pet trka vodi Banjaja sa 94 boda, Beceki je drugi sa bodom manje, dok je treći Bred Binder iz KTM-a sa 81 bodom.

Sledeća trka vozi se 11. juna na legendarnoj stazi Muđelo u Italiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.