Lorenco Braun će igrati za Španiju

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 09:36

Lorenco Braun će igrati za Španiju

Američki plejmejker Lorenzo Braun dobio je špansko državljanstvo i pasoš, te će nastupati za tu reprezentaciju.

Serhio Rodriges je najavio reprezentativnu penziju, a Riki Rubio je teže povređen, pa je Serđo Skariolo već poslao poziv novopečenom Špancu Braunu.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Fenerbahčea i Uniksa od nedavno je potpisao za Makabi, a pored kluba, dobio je i novi nacionalni tim.

Debi bi trebalo da upiše već na Evropskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje se održava od 1. do 18. septembra ove godine.

Španci kao nacija su po prvi put u istoriji doveli inostranog igrača kao "pojačanje" u državnu selekciju.

Prethodno su naturalizovani bili Serž Ibaka i Nikola Mirotić, ali su oni odrasli u Španiji i nastupali su za mlađe kategorije tamošnjih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOBIO JE DRŽAVLJANSTVO I PASOŠ: Lorenco Braun će igrati za reprezentaciju Španije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2022

Presedan...Sve ima prvi put. Amerikanac će da obuče nacionalni dres...Nekadašnji plej, Crvene zvezde, Lorenzo Braun dobio je špansko državljanstvo i pasoš, tako da će nastupati za  reprezentaciju Crvene furije...Serhio Rodriges je najavio reprezentativnu penziju, a Riki Rubio je teže povređen,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.