LŠ: Radnički želi među 6 najboljih

Izvor: B92, 19.Nov.2013, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Radnički želi među 6 najboljih

Takmičenje u vaterpolo Ligi šampiona počinje ove nedelje, debitovaće Radnički koji se takmiči u Grupi B sa Partizanom, Brešom, Špandauom i Oradeom.

Igrač tima iz Kragujevca Slavko Gak rekao je da je ekipa kvalitetnija od Galatasaraja, da je neće potceniti i da će ići na pobedu u predstojećoj utakmici u Istanbulu.

Utakmica Galatasaraja i Radničkog, u prvom kolu Grupe B, igra se sutra od 19.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Istanbulu. U prvom kolu igraju još Breša - Partizan i Špandau - Oradea.

"Skoro celu prvu postavu Galatasaraja čine stranci, pa moramo da budemo jako oprezni. Međutim, imaju 'kraću klupu' od nas, to su domaći igrači, ali su mnogo napredovali uz strance, pa ih ne treba potceniti. Kvalitetniji smo sastav i sigurno je da se mi pitamo. Svako gostovanje zahteva ozbiljan pristup. Ići ćemo na pobedu, pružićemo maksimum, jer samo tako možemo da se nadamo bodovima", rekao je Gak.

U Grupi A igraju Jug – Olimpijakos, Eger – Pro Reko i Barseloneta – Primorje.

"Upali smo u lakšu grupu, ali svi timovi će tražiti mesto na 'fajnal-siksu'. Za mladi klub Radničkog je prevashodni cilj plasman među šest najboljih. Moramo da idemo korak po korak, a pokušaćemo da osvojimo što bolju poziciju, ako nam se ukaže prilika. Najteži rival će biti Breša, a ništa lakši posao ne očekujem ni protiv Partizana i Oradee", rekao je Gak.

Gak i trener Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović su na kraju prošle sezone iz Galatasaraja došli u Radnički, sa kojim su osvojili šampionsku titulu.

"U prošloj sezoni pokazali su da imaju kvalitet. U grupnoj fazi odigrali su nerešeno sa Partizanom u Beogradu, a potom slavili u Istanbulu. Daće sve od sebe da ostvare što bolji rezultat, pogotovo što igraju na svom terenu, gde je specifična atmosfera, jer su dimenzije bazena 30 sa 25 metara", rekao je Jovović.

U turskoj ekipi, izmedju ostalih, igraju srpski vaterpolisti Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija i Srdjan Aksentijević, crnogorski reprezentativac Vjekoslav Pasković, golman Miloš Šćepanović i Amerikanac Džesi Smit.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Radnički želi među 6 najboljih

Izvor: B92, 19.Nov.2013

Takmičenje u vaterpolo Ligi šampiona počinje ove nedelje, debitovaće Radnički koji se takmiči u Grupi B sa Partizanom, Brešom, Špandauom i Oradeom...Igrač tima iz Kragujevca Slavko Gak rekao je da je ekipa kvalitetnija od Galatasaraja, da je neće potceniti i da će ići na pobedu u predstojećoj...

Nastavak na B92...

Vaterpolisti Radničkog Kon Tikija startuju u Ligi šampiona

Izvor: KGsport.info, 19.Nov.2013

. Vaterpolisti Radničkog Kon Tiki otputovaće danas u Istanbul, gde ih sutra, sa početkom od 19.30h, očekuje premijerni duel u Ligi šampiona protiv Galatasaraja. Ovo je istorijski trenutak za Kragujevčane, koji debituju u elitnom takmičenju.. Turski tim nije nepoznanica, obzirom da su iz Galatasaraja...

Nastavak na KGsport.info...

Mlađan: Uz podršku navijača možemo da vratimo Panioniosu za poraz u Atini

Izvor: Blic, 19.Nov.2013

Košarkaši Radničkog počinju drugu fazu takmičenja u grupi H Evrokupa, i u sredu će od 18 časova dočekati Panionios u hali "Jezero" u šestom kolu. Grčki tim je kao domaćin pobedio sa 77:72, pa će Kragujevčani jurišati na pobedu sa većom razlikom, najavio je Dušan Mlađan...Oba tima imaju...

Nastavak na Blic...

LŠ: Paklena gostovanja za Partizan i Radnički na startu, može li neko od Srba da nasledi Zvezdu na evropskom tronu?

Izvor: Sportal.rs, 20.Nov.2013, 09:16

Srpski klubovi Partizan Rajfajzen i Radnički Kontiki u sredu započinju takmičenje u vaterpolo Ligi šampiona. Beograđani i Kragujevčani nalaze se u istoj , B grupi, sa Galatasarajem, Špandauom, Brešom i Oradeom.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.