Kraj veličanstvene karijere: Ivković otišao u penziju uz spektakl u Atini, ispratili ga Obradović, Đorđević, Đoković...

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj veličanstvene karijere: Ivković otišao u penziju uz spektakl u Atini, ispratili ga Obradović, Đorđević, Đoković...

Legendarni srpski trener Dušan Ivković zvanično je završio karijeru oproštajnom utakmicom u Atini u kojoj su se sastali Olimpijakos, sa kojim je dva puta bio prvak Evrope i "Dudine zvezde", ekipa koju su činili igrači koje je trenirao.

Uoči meča Ivkoviću je zvanično uručen trofej "Legenda Evrolige", čime je postao prvi trener koji je dobio to priznanje.

Krajem meseca, popularni "Duda" biće zvanično primljen i u FIBA Kuću slavnih.

Mnoga >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << velika košarkaška imena uživo su ispratili Ivkovića u penziju, a specijalni gost bio je najbolji srpski teniser Novak Ðoković.

Među njima su bili i Željko Obradović, Saša Danilović, Saša Ðorđević, Zarko Paspalj, Dražen Dalipagić, Dejan Tomašević, Panajotos Fasulas, Teodoros Papalukas, Dino Rađa, Zoran Čutura, Branislav Prelević, Nenad Krstić...

Za ekipu "Dudine zvezde" igrali su i Bogdan Bogdanović, Stefan Marković, Boban Marjanović, Vasilije Micić, uz Darija Šarića, Karla Hajnsa, Viktora Hrijapu, Peru Antića, Kostasa Slukasa...

Sa druge strane Olimpijakos je nastupio u najjačem sastavu sa Vasilisom Spanilisom i Jorgosom Printezisem, a igrao je i Nikola Milutinov.

Ivković, koji uskoro puni 74 godone, tokom bogate karijere vodio je mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Kao selektor osvojio je titulu prvaka sveta 1990, tri evropska zlata (1989, 1991, 1995), srebro 2009, olimpijsko srebro 1988...
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.