Kid uporedio Luku sa Lebronom i Kobijem

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 00:20

Kid uporedio Luku sa Lebronom i Kobijem

Džejson Kid, trener Dalas Meveriksa, uporedio je Luku Dončića sa Lebronom Džejmsom i Kobijem Brajantom.

Dončić je odigrao odličnu utakmicu u pobedi Mevsa protiv Niksa, a posle utakmice trener ekipe birao je reči kojima će opisati veličinu slovenačkog košarkaša.

"Luka je jedan jedini, jedinstven. Ima dosta sličnosti sa Lebronom. On će vam reći i da je skočan poput Lebrona (smeh). Ima visok IQ, takmičar je i želi da pobedi svaku utakmicu, to je ono >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što ga čini posebnim", rekao je Kid.

Dončić je u pobedi protiv Niksa ostvario učinak od 30 poena, osam skokova i sedam asistencija, a da nije igrao u četvrtoj četvrtini.

"Možete da ga uporedite sa Lebronom, Kobijem, svim velikanima koji su vodili ekipe do pobeda, a da se nikada nisu žalili. To je ono što volimo kod Luke. Ne žali se, u cilju mu je da izađe na teren i uradi šta god je do njega da donese ekipi pobedu", dodao je Kid.

Dončić igra fenomenalno ove sezone, ali Dalas ne prati takva izdanja, pa posle 22 utakmice ima skor 11/11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.