KRK - Zvezda pobegla sa giljotine!

Izvor: Sportske.net, 15.Feb.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRK - Zvezda pobegla sa giljotine!

Košarkaši Crvene zvezde mt:s dobro su se poigrali sa živcima svojih navijača, ali su i drugu godinu za redom uspeli da "prežive" prvi meč na Kupu Radivoja Koraća i plasiraju se u polufinale.

Poslednji četvrtfinalni meč na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća završen je očekivanom pobedom Crvene zvezde mt:s, ali ne na način koji su mnogi predviđali.

Dinamik je u većem delu susreta nadigrao šampiona Srbije, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvena zvezda je u poslednjem minutu stigla do preokreta i slavila rezultatom 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12).

Šampion Srbije loše je otvorio večerašnji četvrtfinalni duel sa ekipom Dinamika i za deset minuta upisao samo 13 poena.

Uska odbrana ekipe sa Dorćola i meka ruka u šutu za tri poena napravili su razliku u prvoj četvrtini u kojoj je Dinamik stekao šest poena razlike (13:19).

Nešto bolju igru prikazali su izabranici Milana Tomića u drugom kvartalu. Serijom 6:0 (20:23) crveno-beli hvataju priključak, ali je Dinamik na to imao adekvatan odgovor. U tim momentima razliku je pravio Miloš Glišić za koga Zvezdini visoki igrači nisu imali rešenje.

Završnica druge četvrtine pripala je ekipi Vlade Đokića, pa je Dinamik na odmor otišao sa devet poena prednosti (39:30).

U trećoj četvrtini delovalo je da se Crvena zvezda mt:s potpuno raspada na terenu. Dinamik je na sredini treće deonice stigao do maksimalnih +13 (51:38). Usledio je tajm-aut Milana Tomića i Zvezdina serija 5:0 kojom crveno-beli ponovo tope minus.

Na ulasku u poslednju četvrtinu Dinamik je imao deset poena prednosti (58:48) ali je sav kapital izgubio u uvodnim minutima. Crveno-beli su nanizali osam poena bez primljenog koša ali im nikako nije polazilo za rukom da izjednače ili preuzmu vođstvo.

Tri i po minuta pre kraja Boriša Simanić pogađa oba slobodna bacanja i u tom momentu Zvezda stiže do izjednačenja (63:63). Na taj način dobili smo neizvesnu završnicu, što niko nije očekivao pre ovog meča, a mnogima se i tom utakmice činilo da je neće biti.

Minut i po pre kraja, nakon promašene trojke Dušana Kutlešića crveno-beli dolaze do prednosti zahvaljujući Biliju Beronu koji je u završnici preuzeo odgovornost.

Dinamik se nije predavao, Vuk Vulikić je junački vezao pet poena i ponovo doveo Dinamik u vođstvo. Strah se potom uvukao u redove ekipe sa Dorćola, namerna lična Beslaća je presudila, pa je Zvezda na kraju ipak uspela da ostvari očekivanu pobedu i plasira se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Bili Beron sa 21 poenom i 4 skoka, a po 13 poena ubacili su Boriša Simanić, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac.

Na drugoj strani fantastična partija Miloš Glišića koji je meč završio sa 23 poena, 9 skokova i 3 asistencije. U redovima Dinamika dvocifreni su bili još Vuk Vulikić (13 pts, 2 sk) i Petar Rakićević (10 pts, 7 sk, 6 as).

Crvena zvezda mt:s sutra igra protiv Mege Bemaks u drugom polufinalu, a pre ove dve ekipe na teren će igrači Partizana i FMP-a.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muka! Zvezda strepela 40 minuta, pa sa penala slomila Dinamik

Izvor: MozzartSport.com, 15.Feb.2019

Ako je prvi dan Kupa Radivoja Koraća bio kao stvoren za favorite, onda je petak izvukao maksimalne napore iz timova koji su unapred bili viđeni u polufinalu, čak i u borbi za pehar Žućkove levice. Crvena zvezda je strepela 40 minuta u susretu s Dinamikom i na kraju sa penala došla do plasmana...

Nastavak na MozzartSport.com...

I Crvena zvezda bila na pragu debakla, ali se ipak "provukla" dalje

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2019

Sekunde su delile Crvenu zvezdu od ispadanja u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, s obzirom na to da je Dinamik vodio tokom skoro celog meča u hali "Čair". Ipak, sa 6 slobodnih bacanja u poslednjih pola minuta meča, crveno-beli su postavili najveću prednost koju su imali na meču i slavili rezultatom...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.