Jokan dobro gazi, Hadersfild očerupao Svrake!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokan dobro gazi, Hadersfild očerupao Svrake!

Ubedljive pobede Vigana i Vulverhemptona

Fulam nastavlja da melje! Iako je Slaviša Jokanović prošle sezone na čelu ekipe sa Krejven Kotidža jedva izborio opstanak, ova sezona je obećavajuća. Srpski stručnjak je posle trijumfa nad Njukaslom uzeo meru i na gostovanju Prestonu u drugom kolu Čempionšipa- 2:1. Pobeda na otvaranju nikako nije bila slučajnost, što je pokazao i drugi trijumf Fulama za maksimalan učinak na početku nove sezone. Pored Jokanovićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fulama, u trilingu neporaženih u prva dva kola su i Bristol Siti i Hadersfild.

Pokušavali su Met Smit, Tom Karni i Sone Aluko, ali lopta nije htela u gol sve do 33. minuta. Mekdonald je uposlio pomenutog Nigerijca Alukoa, a ovaj je smestio loptu u gol. Slavlje Slaviše Jokanovića moglo je da počne!

Domaći su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. Tukli su sa distance Garner, Grimšou, Braun, ali je Jokanovićeva četa odolela . Nisu dopustili da ih minimalno vođstvo opusti, pa su sproveli kontraudar. Nakon neuspešnih pokušaja Skota Parkera, Tomasa Kalasa i Flojda Ajitea, konačno je pogodio Met Smit u 67. minutuza 2:0. Robinson je 20 minuta pre kraja bio precizan za 2:1, ali Smitov gol bio je dovoljan za novu radost navijača Fulama.

A Njukasl nikako ne može da se oporavi od Jokanovićevog poraza... Gubila je četa Rafaela Beniteza već u prvom poluvremenu. Hadersfild je poveo preko Velsa u 45. minutu. Poravnao je Gejl u 47. minutu iz penala. Prvi put je njegov pokušaj osujećen, ali je dobro reagovao na odbitak. Ipak, svu nadu Svraka srušio je Pejn u 82. minutu. Aleksandar Mitrović zbog služenja suspenzije ponovo se nije našao u Benitezovoj ekipi. Možda srpski internacionalac pomogne svojoj ekipi da se podigne iz blata, ali nesumnjivo je da će pred njim biti težak zadatak.

Konačno je krenulo Roberta Di Matea u novoj takmičarskoj godini. Bilo je komentara da Aston Vila troši mnogo novca potpuno atipično za drugoligaša, a italijanski stručnjak ostvario je prvi trijumf ove sezone i nagovestio da 38.500.000 evra nije potrošeno uzalud. Svih pet pojačanja bili su starteri na ovoj utakmici - Ros Mekormak, Aron Čibola, Tomi Elfik, Pjerluiđi Golini i Džejms Čester. Vila je odmah pripretila preko Vestvuda i pomenutog Čestera, ali je veći deo slave poneo Rudi Gestede. Zahvaljujući 27-godišnjem Benincu Lavovi su kaparisali čitav plen još u prvom poluvremenu. Nekadašnji član Blekburna pogodio je glavom na asistenciju Alija Sisoka u 21. i trećem minutu nadoknade prvog poluvremena kada ga je uposlio Ros Mekormak. Griliš je u 84. minutu postavio konačan rezultat. Ako italijanski stručnjak sklopi sve kockice kako treba, Vila bi posle jedne sezone u nižem rangu mogla lako da se vrati u elitu.

Vigan je ubediljivo trijumfovao nad Blekburnom - 3:0. Precizni su bili Vil Grig u 14, Nik Pauel u 34, dok je Šejn Dafi autogolom zapečatio sudbinu svog tima.

Valter Zenga je i dalje neporažen u novoj sezoni pošto je Vulverhempton pobedio Reding - 2:0. Vukovi su sav posao obavili na kraju prvog i na početku drugog poluvremena. Precizni su bili Doerti u 42. i Mejson u 47. minutu.

ČEMPIONŠIP – 2. KOLO

Petak

Brajton – Notingem Forest 3:0 (1.0)

/Nokart 36, Mari 68, 82)

Subota:

Aston Vila - Roteram 3:0 (2:0)

/Gestede 21, 45+3, Griliš 84./

Barnsli - Derbi 2:0 (1:0)

/Karson (ag)11, Moson 47/

Brentford - Ipsvič 2:0 (0:0)

/Igan 47, 56./

Barton - Bristol Siti 1:2 (0:1)

/Nejlor 88 - Abraham 44, Kođija 90+5)

Lids - Birmingem 1:2 (1:1)

/ Sako 27 - Magoma 15, Morison 55/

Njukasl - Hadersfild 1:2 (0:1)

/Gejl 47 - Vels 45+1, Pejn 82./

Preston - Fulam 1:2 (0:1)

/Robinson 71 - Aluko 33, Smit 67./

Vigan - Blekburn 3:0 (2:0)

/Grig 14, Pauel 34, Dafi (ag)/

Vulverhempton - Reding 2:0 (1:0)

/Doerti 42, Mejson 47./

Norič - Šefild Venzdej 0:0

Nedelja:

16.00 Kardif - KPR

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Novi trijumf za Jokana, "Svrake" ne mogu bez Mitra

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2016

Fudbaleri Fulama upisali su i drugu pobedu na startu nove sezone, dok je ekipa Njukasla bez srpskog internacionalca Aleksandra Mitrovića ponovo poražena...Veći deo utakmica 2. kola engleskog Čempionšipa odigran je u subotu od 16 časova, a svakako da su nama najzanimljiviji rezultati ekipa koje...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.