Izvor: Blic, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igraću u NBA još 15 godina

Igraću u NBA još 15 godina

Nenad Krstić je otvorio treću sezonu u NBA ligi. Srpski internacionalac je u međuvremenu postao jedan od lidera igre Nju Džersija, a Netsi su trenutno prvi u Atlantik diviziji (5/4). U pauzi između utakmica i pakovanja kofera za aerodrom, pred naredno gostovanje, bivši centar Partizana je pronašao vremena da za 'Blic' prokomentariše život u Americi, ekipu Nju Džersija, Evropsko prvenstvo u Španiji 2007. godine...

- Ne samo da treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se računa na mene za Evropsko prvenstvo u Španiji, nego i za sva naredna takmičenja. Voleo bih da sa Miličićem zaigram u tandemu, ali nam se do sada nije dalo. Kada sam ja bio u reprezentaciji on nije i obrnuto. On je sjajan igrač, dobija sve veću minutažu u Orlandu i zajedno možemo da 'zaključamo' naš reket - kaže Krstić. Mnogo polemika se vodilo oko toga što ste propustili SP u Japanu?

- Ljudi nisu shvatali da u prve dve godine nisam igrao za sebe, nego za obeštećenje, koje sam morao da platim da bih otišao u NBA ligu. Dok su ostali igrači mojih godina bili obezbeđeni, ja sam radio za druge, a uzeo sam odmor kako bih se što bolje spremio za ovu sezonu. Šta bi bilo da sam se povredio kao Gasol ili Jorović, ko bi mi ponudio novi ugovor? Ne mogu da razmišljam o tome, jer se odmah iznerviram. Moje je samo da budem što bolji na parketu, a onda će doći i dobar ugovor.

Nju Džersi u poslednje vreme nešto lošije igra kod kuće, zabeležen je drugi uzastopni poraz?

- Malo lošije igramo kada spojimo dve utakmice na domaćem parketu. U poslednjem duelu smo izgubili od Portlanda (u noći između nedelje i ponedeljka gostovali protiv Sijetla), koja ne spada u vrh NBA, ali duga je sezona i mi smo previše stabilni kako bi nas tako nešto poremetilo. Posebno smo loši u prvoj četvrtini, kada dozvoljavamo protivnicima da se rezultatski odlepe, pa onda moramo celu utakmicu da jurimo. Ne smemo sebi da dozvolimo takve poraze. Od ove godine, društvo u redovima Netsa pravi Vam još jedan srpski reprezentativac Mile Ilić?

- Može se reći da sam ja zadužen za Mileta, zajedno smo i mesec dana pre početka sezone doputovali u Ameriku. Pomažem mu koliko mogu, jer znam koliko je meni bilo teško u početku, život 'preko bare' je potpuno drugačiji nego kod nas. Ilić prvi dolazi na trening, a poslednji odlazi, takve stvari se ovde izuzetno cene. Nemate dileme oko toga gde će živeti posle NBA karijere?

- Naravno da mi nedostaje evropski način života, tako da ne bih imao ništa protiv da se vratim da igram u španskoj, italijanskoj ili našoj ligi, ali tek na kraju karijere. Ne znam koliko ću još ostati ovde, mogu da igram još 15 godina u Americi, tako da je pitanje povratka daleko od mene. Naravno, kada bi me pitali gde bih želeo da živim posle karijere, u Srbiji ili Americi, mogu sigurno da kažem 100 odsto u Srbiji - siguran je Krstić.

V. Nestorović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.