Hrvati našli način da se izbore sa ustaškim skandiranjima i pirotehnikom na stadionima?

Izvor: Sportske.net, 28.Mar.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati našli način da se izbore sa ustaškim skandiranjima i pirotehnikom na stadionima?

Meč između Hrvatske i Ukrajine pre nekoliko dana na Maksimiru poslužio je kao uspešan primer. Da li je to rešenje na duže staze?

Podsetimo, Hrvatska je tu utakmicu dobila sa 1:0, a na tribinama se okupilo oko 28.000 gledalaca koji nisu napravili ni najmanji incident, za razliku od brojnih problema koje su izazivali u prethodnim godinama.

Kako je, zapravo, došlo do ove iznenadne pozitivne promene, otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je u izjavi za TV N1 Ivan Zvonimir Čičak, predsednik Hrvatskog helsinškog odbora.

"Imali smo ubačene posmatrače na druge tribine. Kad je neko pokušao da skandira 'Za dom spremni', bilo je odmah 'Stani!', 'Zaveži!'.

Po našim informacijama bilo je ubačeno jako mnogo agenata. Bilo je jako puno branitelja, bilo je onih 'Uvijek vjernih', koji su bili raspoređeni da to naprosto spreče",
objašnjava Čičak.

Nadajmo se da ovo nije samo trenutni efekat i da će navijačima meč protiv Ukrajine poslužiti kao primer pravog sportskog ponašanja na tribinama.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.