Hamilton najbrži u Kanadi

Izvor: RTS, 07.Jun.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton najbrži u Kanadi

Luis Hamilton pobednik trke za u za Veliku nagradu Kanade. Đanluiđi Bufon kaže da će o penziji razmišljati za tri godine. Azar: Želim "Zlatnu loptu", ali to će biti teško pored vanzemaljaca - Ronalda i Mesija. Leverkuzen kupio Papadopulosa. Šafaržova i Matek Sends osvojile dubl na Rolan Garosu.
22.00 - Vozač Mercedesa Luis >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hamilton pobedio je u trci za Veliku nagradu Kanade u Formuli jedan, a na stazi "Žil Vilnev" u Montrealu vodio je od početka do kraja.
Ovo je Hamiltonu, aktuelnom šampionu, bila treća pobeda u sedam trka ove sezone. Britanski vozač završio je trku u nezvaničnom vremenu od jednog sata, 31 minuta, 53 sekunde i 145 hiljaditinki. Drugi je kroz cilj prošao njegov timski drug Niko Rozberg sa 2,2 sekunde zaostatka. Na podijum se popeo i Valteri Botas iz Vilijamsa, koji je kasnio 40 sekundi za pobednikom.
Četvrto i peto mesto zauzeo je dvojac Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.
Na stazi u Montrealu nije bilo većih uzbuđenja na čelu, a jedinu veliku grešku napravio je Raikonen, pošto se okrenuo posle izlaska iz boksa, što je Botas iskoristio i zauzeo treće mesto, koje je sigurno čuvao do kraja.
Hamilton i Rozberg su i dalje na prva dva mesta u konkurenciji vozača, dok je Mercedes ubedljvo prvi u konkurenciji konstruktora.
17.30 -  Grčki odbrambeni fudbaler Kirjakos Papadopulos, koji je prošlog leta na pozajmicu prešao iz Šalkea u Bajer iz Leverkuzena, potpisao je za taj klub trajni petogodišnji ugovor.
Dvadesettrogodišnji Papadopulos rekao je za zvanični sajt kluba da mu je ova sezona u Leverkuzenu bila fantastična, uprkos dve povrede ramena.
Papadopulos je ove sezone za Leverkuzen igrao na 20 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri gola.
On je za Šalke od 2010. godine nastupio na 97 mečeva i bio strelac sedam golova.
16.30 - Finalistkinja Rolan Garosa u singlu Lusi Šafaržova i njena partnerka Betani Matek Sends pobedile su u konkurenciji dublova u Parizu, pošto su u tri seta pobedile Kejsi Delakva i Jaroslavu Švedovu, 3:6, 6:4, 6:2.
Ovo je češko-američkom paru druga uzastopna grend slem titula, pošto su ove godine osvojile i Australijan open, tako da sada obe igračice imaju po dve grend slem titule u dublu.
Šafaržova je u subotu u finalu singla izgubila od Serene Vilijams sa 2:1 u setovima.
15.40 - Legendarna Martina Navratilova (59) osvojila je još jednom Rolan Garos, u dublu s belgijankom Kim Klajsters i u veoma uzbudljivom meču pobedila u finalu teniskih legendi američki dubl Lindzi Devenport i Meri Džo Fernandez sa 2:6, 6:2 i 11:9 u taj brejku.
U muškom tenisu kod takmičenja legendi 45+ francuski dubl Gi Forže i Anri Lekont pobedio je francusko-australijansku kombinaciju Sedrik Piolina - Mark Vudford.
Kod nešto mlađih teniskih legendi, koje imaju manje od 45 godina, španski dubl Huan Karls Ferero i Karlos Moja pobedio je francuski dubl Arno Klemana - Nikolas Eskudo sa 2:0 u setovima.
15.00 - Golman Juventusa Đaluiđi Bufon želi da ostane još tri godine u tom italijanskom fudbalskom klubu.
Postojao je trenutak kada sam dozvolio sebi da verujem u sjajan epilog... Ali, dokazali smo da možemo da igramo na ovom nivou. Počeli smo takmičenje kao autsajderi i ne bi trebalo da žalimo zbog ovog finala, rekao je Bufon za Tutosport.

Bufon ima 37 godina, ali još ne razmišlja o odlasku u penziju.
Želim da igram na ovom nivou još najmanje tri godine, a onda ću podvući crtu. Nadam se da ću do tada ispuniti barem jedan san, naveo je Italijan.
13.30 -  Uprava Barselone žalila se Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) zbog loših uslova koje su njihovi navijači imali prilikom povratka kući, posle pobede od 3:1 protiv Juventusa u finalu Lige šampiona u Berlinu.
Navijači katalonskog kluba ljuti su napustili Berlin, pošto su imali loš tretman na terminalu aerodroma Šenefeld, koji Uefa uobičajeno koristi prilikom čarter letova. Kako se navodi, nije bio obezbeđen minimum uslova na aerodromu u Berlinu, a "naročito velikih problema imale su osobe sa invaliditetom".
Više od 5.000 navijača napustilo je terminal na Šenfeldu, a klub se žalio da su bila obezbeđena svega četiri autobusa za prevoz navijača do aviona, što je prouzrokovalo kašnjenja.
Takođe, Katalonci su saopštili da su i cene hrane na aerdoromu bile "sramne".
12.00 - Fudbaler Čelsija Eden Azar sanja o osvajanju Zlatne lopte, ali je i dodao da će to biti teško pored Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.
Azar je u nedavno završenoj sezoni u Premijer ligi postigao 19 golova i upisao 19 asistencija i tako pomogao Čelsiju da osvoji titulu i da provede rekordnih 274 dana na prvom mestu na tabeli.
Zbog dobrih igara Belgijanac je proglašen za najboljeg igrača u Premijer ligi, ali još nije ostvario svoj veliki cilj - da postane najbolji fudbaler sveta.
To je oduvek bio moj san. Kada sam prvi put došao na trening u Lilu rekao sam treneru da ću jednog dana osvojiti Zlatnu loptu. Nažalost, postoje dva vanzemaljca u fudbalu, Ronaldo i Mesi, tako da će biti teško osvojiti tu nagradu pored njih. Ipak, ja naporno radim za to, rekao je Azar za britanski San.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hamilton najbrži u Kanadi

Izvor: Blic, 08.Jun.2015, 00:46

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci za Veliku nagradu Kanade u Formuli 1, a na stazi "Žil Vilnev" u Montrealu vodio je od početka do kraja...Ovo je aktuelnom šampionu bila treća pobeda u sedam trka ove sezone. Drugi je kroz cilj prošao njegov timski kolega Niko Rozberg sa 2,2 sekunde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.