HOTSPORT ANALIZA: Može li Srbija do titule na EP

Izvor: HotSport.rs, 05.Maj.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOTSPORT ANALIZA: Može li Srbija do titule na EP

Danas u Azerbejdžanu počinje prvenstvo Evrope za selekcije do 17 godina. U četiri grupe raspoređeno je 16 timova, koji će se boriti za šampionsku titulu.

Srbija je u najtežoj grupi sa Španijom, Italijom i Holandijom.
Španci su prvaci Evrope iz 2007. i 2008. Kada se gledaju prvenstva za selekcije mlađe od 16 godina, tu su neprikosnoveni sa čak osam titula.
Holanđani su takođe veliki favoriti za prolaz dalje, jer su i oni bili šamioni dva puta u nizu 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i 2012, a čak tri puta su gubili u finalu.
Italija nije ni izbliza imala takve uspehe, ali ima drugo mesto iz 2013.
Srbija je, na papiru, apsolutni autsajder, jer je na šamoinatu od osamostaljenja, tek treći put. Jugoslavija je pre toga igrala dva puta i ima jedno četvrtfinale, davne 2002.
Srbija nikada do sada nije prošla grupu. Upravo to će biti primarni cilj našeg tima, jer se nalazi u „grupi smrti“.
Foto: FSS.rs Međutim, u našem stručnom štabu su uvereni u uspeh, jer selektor Ilija Stolica ističe da u našem timu vlada timski duh, poštovanje i prava sportska atmosfera.
Ako se ugledaju na nešto starije kolege, uspeh će doći. Ako umisle da su zvezde i da je ovo prilika da se „prodaju“, onda od toga neće biti ništa.
Ono što je, pored igre, glavni cilj našeg stručnog štaba je da deca u mečeve uđu usredsređena na ono što je pred njima. Ni oni neće biti pošteđeni pritiska raznih menadžera i mešetara, koji ne prezaju ni od čega ne bi li zaradili što više na tuđem trudu.
Za sada, po rečima selektora, toga nema.
Zato će od petka biti fudbala, a to je i tema ove analize.
Ono na čemu Stolica gradi svoj optimizam je činjenica da je Srbija obe faze kvalifikacija završila bez poraza.
Prvu fazu su naši momci završili na drugom mestu na turniru u Luksemburgu, sa jednom pobedom i dva remija. Protivnici su bili Austrija, koja je bila prva, Litvanija i Luksemburg.
U elitnoj rundi situacija je bila mnogo bolja, tri pobede nad Crnom Gorom, Poljskom i Republikom Irskom i plasman na EP u Azerbejdžanu.
KVALIFIKACIJE ZA EP: Kadeti pobedom protiv domaćina obezbedili put u Azerbejdžan
Momci su, po njegovim rečima, stabilni, smireni i jedva čekaju da počne.
RAPORT SELEKTORA: Spremni smo, jedva čekamo da počne
Počinje utakmicom sa Italijom u petak i od tog meča će mnogo zavisiti. Zato držimo palčeve ovim momcima i poželimo im da krenu stopama starijih kolega, prvaka Evrope i sveta.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.