Izvor: RTS, 26.Jun.2022, 16:52

Frančesko Banjaja najbrži u Asenu

Vozač Dukatija Italijan Frančesko Banjaja pobedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Holandije na stazi u Asenu.
Banjaja je iskoristio pol poziciji i do trijumfa je stigao rezultatom 40:25,205 minuta.

Drugo je pripalo Italiju Marku Becekiju, koji je za pobednikom kasnio nešto manje od pola sekunde. Treći je bio Španac Maverik Vinjales iz Aprilije.
Aktuelni šampion Francuz Fabio Kvartararo odustao je u 15. krugu posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incidenta sa Alešom Espargarom iz Španije.
Kvartararo je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 172 boda, dok je drugi Aleš Espargaro sa 151.
Naredna trka biće održana sedmog avgusta za VN Velike Britanije na stazi Silverstoun.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Moto GP: Luda trka u Holandiji

Izvor: AutoBlog, 26.Jun.2022

Za trku u Asenu smo znali da će da bude puna iznenađenja, ali ovo ipak nismo očekivali. Lider šampionata Fabio Kvartararo imao je dva teška pada u Holandiji, a posle drugog je morao da odustane. Francuz je prvo u petom krugu skliznuo i udario u motocikl Aleša Espargara, inače drugoplasiranog u generalnom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.