Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 16:23

Fortitudo ozvaničio Voju Stojanovića

Zaigraće za bolonjski sastav možda već 10. maja

Najavljeno početkom, potvređno krajem meseca: Fortitudo je ozvaničio registraciju Vojislava Stojanovića. Stojanović će nositi broj 23 i zaigraće za novi tim 10. maja protiv Trsta.

Stojanović je treniro sa ekipom iz Bolonje i tako je ovaj momak rođen u Beogradu 1997. godine uspeo da se nametne i potpiše ugovor. Videćemo da li ovo znači da će Stojanović nastupati za Fortitudo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i sledeće sezone.

Stojanović će tako nastaviti karijeru na Apeninskom poluostrvu koju je počeo 2015. godine u Orlandini. Posle tri sezone provedenih u timu sa Sicilije Stojanović je 2018. potpisao trogodišnji ugovor sa Torinom. Međutim, za torinski tim nije odigrao nijedan meč, jer mu novopostavljeni trener Leri Braun nije pružio priliku.

Podsetimo da je bilo priča i da bi mogao da završi u Partizanu gde je sada sportski direktor Zoran Savić, čija agencija zastupa mladog igrača, međutim to je i sam Savić ranije demantovao, jer je Stojanovićeva ideja bila da ode u Fortitudo gde je sada i zvanično potpisao.

Član mlađih selekcija Crvene zvezde i najkorisniji igrač juniorskog turnira Evrolige (2014) u Milanu, gde su crveno-beli podigli šampionski pehar, krajem novembra 2018. raskinuo je ugovor sa Torinom i preselio se u Kremonu za koju je nastupao do kraja prošle sezone. U Kremoni je na 15 mečeva beležio 7,7 poena, pet skokova i dve asistencije.

Sada će igrati za jedan od dva najveća kluba u Bolonji, čuveni Fortitudo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.