FIFA uvodi tri puta po 30 minuta u Kataru?!

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jul.2011, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA uvodi tri puta po 30 minuta u Kataru?!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) razmatra mogućnost da utakmice na prvenstvu sveta 2022. u Kataru budu igrane iz tri dela po 30 minuta, kako bi se igrači zaštitili od visokih temperatura.
Portparol FIFA je precizirao da će se „ukoliko Izvršni odbor FIFA proceni da je to neophodno, promeniti i pravila igre, kako bi se fudbaleri zaštitili od dehidratacije”.
U Kataru tokom leta temperatura vazduha premašuje i 40 stepeni Celzijusovih, a prvenstvio sveta će najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << buiti održano upravo u periodu jun-jul, mada se još nije odredio tačan termiin.
Naime, razmatra se i mogućniosr da se Mundijal održi u januaru mesecu, kada su temperature podnošljive.
Organizatori SP u Kataru takođe uveravaju da će svi stadioni biti klimatizovani i da igrači neće imati problema sa visokim temperaturama.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.