Izvor: B92, Tanjug, 26.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zahtev za proširenje istrage

Beograd -- Saslušanje nekadašenjeg direktora FK "Crvena zvezda" Dragana Džajića i fudbalskog menadžera Ranka Stojića odloženo je na neodređeno vreme.

Do odlaganje je došlo jer je tužilaštvo dostavilo sudu novi dokazni materijal. Istražni sudija Okružnog suda u beogradu trebalo je da sasluša odbranu Džajića i Stojića povodom zahteva tužilaštva da se protiv njih proširi istraga zbog sumnje da su od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku "Benfiku" protivpravno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisvojili pet miliona nemačkih maraka.

Novi termin za saslšanje biće naknadno zakazan, pošto se istražni sudija, kao i osumnjičeni i njihovi branioci upoznaju sa novim dokazima koje je tužilaštvo dostavilo sudu.

Okružno tužilastvo zatražilo je krajem novembra prošle godine proširenje istrage protiv Džajića i Stojića zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Ovo je četvrti zahtev za proširenje istrage koje tužilaštvo traži protiv Džajića koji je od februara prošle godine pod istragom zbog sumnje da je pristvojio novac od već pet bivših "Zvezdinih" fudbalera.

Okružno tužilaštvo saopštilo je ranije da je prilikom transfera Dudića iz "Crvene Zvezde" u portugalsku "Benfiku" ugovoreno obeštećenje od sedam miliona nemačkih maraka.

Fudbalski klub "Benfika" je svoje ugovorne obaveze ispunila i uplatila na račun "Crvene Zvezde" dogovorenih sedam miliona maraka, ali je na račun beogradskog kluba uplaćeno samo dva miliona nemačkih maraka, a za pet miliona nemačkih maraka postoji osnovana sumnja da su ih prisvojili Džajić i Stojić.

Džajić, Cvetković i Marinković su uhapšeni 5. februara i u pritvoru su proveli pet meseci.

Protiv njih je 7. februara pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u španski klub "Real Saragosa" 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski "Atletiko" protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu je istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski "Spartak" protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Pretposlednje proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića bilo je zbog sumnje da su od transfera Perice Ognjenovića u madridski "Real" protivpravno prisvojili milion dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džajić sutra ponovo pred istražnim sudijom

Izvor: 24sata, 25.Jan.2009, 13:37

Istražni sudija saslušaće Džajića i Stojića po zahtevu Okružnog tužilastva za proširenje istrage, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na 24sata...

Odloženo saslušanje Džajića i Stojića

Izvor: Blic, 26.Jan.2009

Saslušanje nekadašenjeg direktora FK "Crvena zvezda" Dragana Džajića i fudbalskog menadžera Ranka Stojića odloženo je danas u Okružnom sudu u Beogradu na neodređeno vreme, pošto je tužilaštvo dostavilo sudu novi dokazni materijal...Istražni sudija trebalo je da sasluša odbranu Džajića...

Nastavak na Blic...

Odloženo saslušanje Džajića i Stojića

Izvor: 24sata, 26.Jan.2009

Istražni sudija trebalo je da sasluša odbranu Džajića i Stojića povodom zahteva tužilaštva da se protiv njih proširi istraga zbog sumnje da su od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku "Benfiku" protivpravno prisvojili pet miliona nemačkih maraka.

Nastavak na 24sata...

Odloženo saslušanje Džajića zbog nemara tužilaštva

Izvor: Blic, 27.Jan.2009, 06:37

BEOGRAD - Dragan Džajić, bivši funkcioner FK Crvena zvezda, juče nije saslušan po novom zahtevu za proširenje istrage, jer se istražni sudija Okružnog suda nije upoznao sa novim dokazima koje mu je tužilaštvo priložilo nekoliko minuta pre saslušanja.....- Za tako kratko vreme sudija nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.