Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 00:45

Dušan Tadić je blizu nove duple krune

Novi gol srpskog reprezentativca za Ajaks

Dugo su trofeji zaobilazili karijeru Dušana Tadića a onda je povukao potez koji će peharima da mu obogati biografiju. Do 30. godine Tadić nije imao nijedan trofej u karijeri, ali to i nije čudo s obzirom na rejting klubova poput Vojvodine, Groningena, Tventea, Sautemptona...

Kada je rešio da prihvati ponudu Ajaksa, krenuo je u žetvu trofeja. Prve sezone je osvojio duplu krunu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << druga je prekinuta i trofeji nisu dodeljeni, a sada se i u trećoj nalazi nadomak duple krune. Titula u prvenstvu je praktično overena remijem u Ajndhovenu prošlog vikedna, a večeras je napravljen i pretposlednji korak ka trofeju u nacionalnom kupu.

Bilo je ovo prilično bezbrižno veče za Ajaks u Herenvenu. Kopljanici su sa 3:0 prtotunjali kroz Friziju i zakazali finalni okršaj protiv Vitesea 18. aprila.

Interesantno je da je Herenven večeras imao podršku 6.000 ’online navijača’ preko ekrana na stadionu ali to nije bilo od velike pomoći. Bila je ovo praktično jedina prilika za Herenven da se dočepa Evrope ali je prepreka bila nepremostiva.

Stisnuo je Ajaks od početka i posle nepunih 20. minuta poveo golom Davija Klasena koji se vraća u nekadašnju formu. Nedavno je odlučio protiv Lila, potom iznudio taj mnogo bitan penal u Ajndhovenu, a večeras je opet bio na pravom mestu pred golom rivala posle centaršuta Antonija.

Nakon nešto više od sat vremena igre, Tadić je rešio sve dileme golom iz penala koji je iznudio Kudus, a tačku je stavio Neres u finišu meča. Ajaks je pred duplom krunom...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.