Doktor propušta barem Mizano i Aragon

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Doktor' propušta barem Mizano i Aragon

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi moraće da miruje između 30 i 40 dana prema rečima doktora koji ga je operisao pošto je u četvrtak doživeo prelom potkolenice.

Vozač Jamahe je povredio istu nogu koju je slomio pre sedam godina u padu tokom treninga u Muđelu, samo što je ovoga puta u pitanju dvostruki prelom.

Italijanski motociklista je operisan u noći između četvrtka i petka, stavljena mu je metalna pločica, a doktor Rafaele Paskarela je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je sve prošlo po planu.

Prvo bih želeo da kažem da je Valentino dobro i da je to najvažnija stvar za sve nas. Smatram da će sigurno morati da miruje od 30 do 40 dana, a u narednim nedeljama ćemo zajedno doneti odluku šta će biti dalje“, istakao je doktor Paskarela.

U narednih 40 dana, u kalendaru Moto GP šampionata su dve trke – Velike nagrade San Marina i Aragona. Potom sledi azijska turneja, koja počinje 15. oktobra u Motegiju, u Japanu, a potom najbolje motocikliste današnjice u vikendima koji slede čekaju i trke na stazama „Filip Ajland“ i „Sepang“.

Iako je Rosi povredio istu nogu kao 2010. godine, doktor Paskarela kaže da nova povreda neće imati nikakve veće posledice po ‚Doktora‘, pošto mu je prethodni put kost u potpunosti zarasla za četiri-pet meseci od pada. Ipak, istakao je da je fraktura tibije veoma blizu prethodnog preloma.

Nije loša stvar što je u pitanju ista noga, pošto je klinički to potpuno drugačija priča“, naglasio je doktor Paskarela.

Rosi je trenutno četvrti u generalnom plasmanu kraljevske klase, sa 26 bodova manje od vozača Dukatija Andree Dovicioza.

Moto GP šampionat se nastavlja 10. septembra na stazi „Marko Simončeli“.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.