Rosi operisan posle pada i dvostrukog preloma

Izvor: Sportske.net, 01.Sep.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi operisan posle pada i dvostrukog preloma

Devetostruki šampion sveta Moto GP šampionata Valentino Rosi podvrgnut je hitnoj operaciji nakon pada na treningu.

Legendarni motociklista doživeo je pad na treningu u četvrtak i tom prilikom pretrpeo prelome tibije i fibule na desnoj nozi.

Medicinske ekipe su brzo reagovale, "Doktor" je prebačen u bolnicu u Ankoni, a tokom noći je obavljena operacija.

Doktor Rafaele Paskarela, direktor Ortopedskog i traumatološkog odeljenja pomenute klinike saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je da je operaci prošla bez komplikacija i da su polomljene kosti učvršćene metalnom šipkom.

Ekipa Valentina Rosija zahvalila se medicinskom osoblju klinike u Ankoni na posvećenosti i profesionalno obavljenom poslu.

Sada ostaje da se vidi koliko će "Doktor" morati da odsustvuje i kada će moći da se vrati takmičenju.

Naredna trka u Moto GP kalendaru zakazana je za 10. septembar u Riminiju na stazi "Marko Simonćeli", a do kraja šampionata ostalo je još šest trka računajući i pomenutu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.