Direktor RHMZ: Imaćemo dovoljno raketa za odbranu od grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 18:08

Direktor RHMZ: Imaćemo dovoljno raketa za odbranu od grada

Srbija će i ove godine imati dovoljno raketa za protivgradnu odbranu, jer očekujemo da će njihov broj biti na prošlogodišnjem nivou, izjavio je danas direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Jugoslav Nikolić.

"Prošle godine smo ispalili 10.558 raketa, od 19.000 koliko smo imali na raspolaganju. Raketa imamo dovoljno, imaćemo ih i ove godine.

Raspisali smo tender za 7.000 raketa, imamo na rezervi 8.860 i kroz saradnju sa lokalnim samoupravama imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još neke količine, tako da će biti približno kao i prošle godine", rekao je Nikolić na radarskoj stanici Bukulja povodom završetka izgradnje 44 automatske protivgradne stanice.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović podsetio je da je samo pre četiri-pet godina protivgradna odbrana raspolagala sa svega 6.000 raketa, a sada ih ima tri puta više.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.