Dačić pozvao sve stranke da učestvuju u dijalogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 07:36

Dačić pozvao sve stranke da učestvuju u dijalogu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je danas sve političke stranke koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da parlamentu predlože predstavnike i platforme, kao i da imenuju po dva stalna predstavnika.

Dačić je, posle video sastanka sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvidom Mekalisterom, rekao da poziva sve stranke koje predstavljaju relevantan politički faktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u državi - i parlamentarne i vanparlamentarne.

On je naveo da će se u narednim nedeljama tek razgovarati o modalitetima i temama.

Navodeći da se dijalog obavlja po ranije utvrđenim pravilima kojima je definisano da se učesnici medijima obraćaju tek na kraju, kada se postignu dogovori, Dačić je rekao da će zbog toga danas govoriti samo o tehničkim pitanjima.

Na današnjem onlajn sastanku učestvovali su pored Dačića i Mekalistera, evroparlamentarci Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČINJE DIJALOG Danas video konferencija Ivice Dačića i predstavnika EP, još se ne zna ko su pregovarači opozicije

Izvor: Blic, 01.Mar.2021

Međustranački dijalog pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, uz posredovanje Evropskog parlamenta, počeće danas video konferencijom predsednika skupštine Ivice Dačića s predsednikom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom i još četvoro predstavnika EP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.