DELFINI POTOPILI OZIJE: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELFINI POTOPILI OZIJE: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Vaterpolisti Srbije zauzeli su prvo mesto u grupi D i tako obezbedili direktan plasman u četvrtfinale SP

KAZANJ - Vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, pošto su posle velike borbe u meču punom preokreta savladali selekciju Australije rezultatom 10:9.

Delfini su takmičenje u grupi D završili sa maksimalnim učinkom - tri trijumfa u tri odigrana meča.

Srpski vaterpolisti su uz dosta muke savladali popularne Ozije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Iako su u dva navrata imali dva gola prednosti, izabranici Dejana Savića nisu uspeli ranije da prelome meč. Australija je u trećoj deonici, pri rezultatu 6:4 za naš tim, uspela da napravi veliku seriju (4:0). Naši šampioni se nisu predavali. U poslednjem periodu igre su zaigrali kako umeju i sa četiri vezana gola preokrenuli rezultat i mirno priveli utakmicu kraju.

U ekipi Srbije po dva gola postigli su Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić. Po jedan gol postigli su Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić. Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu u utorak igrati protiv pobednika večerašnjeg duela SAD - Italija

Tok meča:

Australija je prva došla do prednosti, preko Houdena, a onda je usledio ekspresan preokret naših momaka. Nikić je izjednačio, a Ćuk posle samo 15 sekundi doneo prednost Srbiji (2:1).

Srbija je u nastavku prve deonice iskoristila prednost igrača više i preko Duška Pjetlovića povela sa 3:1, ali već u narednom napadu Pauer je uspeo da smanji zaostatak Ozija (3:2).

Australija je odmah na startu drugog dela igre uspela da izjednači rezultat. Najbolji strelac i igrač našeg rivala Janger uputio je sjajan šut iz daljine i golman Pjetlović je bio potpuno nemoćan (3:3).

U nastavku meča viđena je bravura sjajnog Filipovića, koji je maestralnim lob udarcem matirao golmana Australije i tako ponovo doneo prednost našem timu 4:3. Rival je ponovo došao do izjednačenja, ali je igrač Solnoka Milan Aleksić već u narednom napadu postigao gol za novo vođstvo Srbije 5:4.

Mitrović je u trećem delu igre, posle dužeg vremena, doneo našem timu dva gola prednosti (6:4), međutim, Australija u narednom napadu koristi igrača više i preko Smita smanjuje na 6:5.

Nažalost, Australija nakon sjajnog loba Koterila uspeva u potpunosti da se vrati u meč (6:6), a neverovatna serija Ozija nastavila se i posle dva vezana gola Jangera koji je doneo veliki preokret svom timu (6:8).

Veliku seriju Australije (4:0), prekinuo je Milan Aleksić početkom poslednje četvrtine. Srbija je u nastavku meča podigla nivo odbrane što se odma odrazilo na rezultat. Usledio je veliki preokret naših momaka. Najpre je Stefan Mitrović izjednačio na 8:8, a zatim je kapiten Gocić postigao gol za prednost Srbije 9:8. Sjajnu seriju produžio je Filipović, fenomenalnim golom iz velike daljine (10:8). Do kraja meča Australija je uspela samo da ublaži poraz (10:9).

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.