Crna Gora i dalje bez pobede

Izvor: B92, 01.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora i dalje bez pobede

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nije uspela da ostvari prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Najbolji crnogorski fudbaleri u sredu su u Tbilisiju, u okviru 8. kvalifikacione grupe, igrali nerešeno, bez golova, protiv selekcije Gruzije. Posle dva remija na startu kvalifikacija i dva poraza u duelima sa reprezentacijom Italije, Crna Gora ni u ovoj utakmici nije uspela da dođe do prvog trijumfa u kvalifikacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Crnogorska selekcija bila je oslabljena u glavnom gradu Gruzije neigranjem kapitena Mirka Vučinića i Simona Vukčevića.

Inače, na stadionuu ’Boris Pajčadze’, kapaciteta 40.000 mesta, bilo je prisutno svega 2.000 gledalaca, jer većina domaćih navijača bojkotuje gruzijsku reprezentaciju zbog loših rezultata.

Posle ovog meča izabranici selektora Zorana Filipovića i dalje zauzimaju, pretposlednje, 5. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa 3 boda iz 6 utakmica. Gruzija koja, takođe, nema pobedu u ovim kvalifikacijama, poslednjeplasirana je ekipa u 8. grupi sa, isto, 3 boda, ali iz sedam mečeva i slabijom gol razlikom. Selekcija Italije je prva u grupi sa 13 bodova, ispred Republike Irske sa 11, Bugarske sa 7 i reprezentacije Kipra sa 4 osvojena boda.

Sledeću šansu za prvi trijumf u kvalifikacijama za SP 'sokolovi’ će imati, takođe, na gostovanju na Kipru 6. juna.

Gruzija - Crna Gora 0:0

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.