Černe pobednik trke Beograd – Banjaluka

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 23:09

Černe pobednik trke "Beograd – Banjaluka"

Gregor Matija Černe, biciklista ekipe Meblo Jogi, pobednik je 17. izdanja trke "Beograd - Banjaluka".

Njemu je za ukupnu pobedu bila dovoljna i druga pozicija na poslednjoj deonici koja je vožena od Novog Grada do Banjaluke.

Trijumf u Banjaluci predstavlja veliki uspeh za ovog biciklistu koji je ujedno poneo i crvenu majicu za najboljeg sprintera ovogodišnjeg izdanja. Slovenački tim odradio je sjajan posao u poslednjoj etapi, pa je Černe preoteo majicu članu Mazovšea >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Eduardu Mihaelu Grosu koji se morao zadovoljiti drugim mestom, dok je treći u generalnom plasman Bartoš Rudik iz Vostera.

"Ovo je fantastičan rezultat za mene i ekipu. Vrlo smo srećni, mnogo smo radili prethodna tri dana, a danas smo to i naplatili. Posebno sam srećan i što smo najbolji tim. Danas je bilo vrlo intenzivna i brza etapa, ali smo uspeli da ostvarmo sve zamisli. Pokupio sam i mnogo bodova na sprinterskim prolazima, tako da sam osvojio i crvenu majicu. Trka je bila sjajna, organizacija vrhunska", rekao je Černe koji je pehar dobio iz ruku proslavljenog bicikliste Tanasije Kuvalje.

Prvi na cilj u Banjaluci stigao je Kristijan Hočevar iz Adrije kome je pehar uručio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Nakon njega u cilj je ušao Černe, a treću poziciju zauzeo je Rudik.

Plava majica za najboljeg brdskog vozača ostala je u vlasništvu Jake Primožiča iz Hrinkova, a najuspešniji mladi vozač je biciklista Bardijanija Lorenco Konforti, kojem je belu majicu uručila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

"Zadovoljstvo je bilo dočekati bicikliste na cilju i uručiti nagradu najboljem mladom biciklisti. Za mlade sportiste je učešće na velikim takmičenjima izazov ali i ogromna satisfakcija, pogotovo kada osvoje neko priznanje i drago mi je da sam imala priliku da im čestitam i uručim nagrade. Trka je, uprkos brojnim izazovima, uspešno privedena kraju i želim prvenstveno povređenim takmičarima brz oporavak i povratak na sledeću trku. Beograd, Banjaluka i ostale lokalne zajednice kroz koje je prošao biciklistički karavan položile su ispit sa najvišom ocenom, kao i institucije i organizatori koji su zajedničkim snagama organizovali Međunarodnu biciklističku trku, ugostili 175 takmičara, te promovisali Republiku Srpsku i Srbiji na najlepši i najbolji način", rekla je Čabrićeva.

Direktor trke Vladimir Kuvalja pohvalio je sve službe, narčito policiju Srbije i Srpske, te medicinsko osoblje trke, ali i zaposlene u bolnicama u Prijedoru, Laktašima i Banjalci koji su u petak pravovremeno reagvali i zbrinuli sve povređene posle karambola koji se desio na autoputu „9. januar“ kod Drugovića.

"Svi sektori na trci odradili su veliki posao, naročito policija i medicinski radnici Srpske. Srećan sam to je na kraju sve dobro završilo, poželeo bih brz oporavak najboljem biciklisti BiH Vedadu Kariću koji je najgore prošao, ali se oporavlja i sve bi trebalo da bude u redu. Nadam se da ćemo ga gledati i iduće godine na našoj trci. Izuzimajući taj incident, sve je proteklo u najboljem redu i zaista sam ponosan na činjenicu da smo okupili neke od najboljih ekipa sveta, te takmičare iz 30 zemalja", rekao je Kuvalja.

Za četiri dana biciklisti su prevezli više od 600 kilometara, a mostovi između Beograda i Banjaluke utvrđeni su već 17. godinu zaredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.