CS:GO  Mousesports i EnVyUs na DreamHacku!

Izvor: B92, 11.Jul.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO " Mousesports i EnVyUs na DreamHacku!

Nakon otvorenih, završene su i zatvorene kvalifikacije za DreamHack Masters koji će se održati u Malmeu ovog leta. Nakon 3 runde plej-ofa, najbolji su bili mousesports i francuski EnVyUs.

Dan su otvorili, ili bolje reći, trebali da otvore FlipSid3 i LOG, ali se kazahstanska ekipa nije pojavila. Podsetimo, ekipa LOG je eliminisala Binary Dragons u otvorenim kvalifikacijama. Drugi meč je igran između mousesports i sickteam, gde je bilo veoma zanimljivo, naročito igračima sickteama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su ubedljiv poraz prihvatili velikim smehom koji se mogao čuti na streamu. U prvoj fazi je bugarski Outlaws napravio malo iznenađenje, pobedivši svetski poznatu ekipu GODSENT, dok su Playing Ducks dobro namučili EnVyUs (16:14 na trećoj mapi).

Četvrtfinalna faza počela je duelom FlipSid3 i PENTA gde je FlipSid3 bio bolji sa 2:0, dok je HellRaisers ubedljivo savladao Outlaws 16:5 i 16:4. Najneizvesniji i najbolji meč dana priredili su nam mousesports i turski Space Soldiers. Turci su dobili Cache nakon produžetaka 19:15, mousesports je na svom izboru, Nuke, dominirao sa 16:4. Gledali smo Train kao treću mapu gde je Space Soldiers na CT strani vodio sa 13:2 na poluvremenu, istom merom je uzvratio i mousesports koji poravnava rezultat i odvodi meč u produžetke! Iskoristili su momentum igrači mousesportsa te nisu dozvolili da bace u vodu sav uloženi trud i pobeđuju 19:15. U poslednjem meču ove faze, EnVyUs je savladao Heroic nakon preokreta, Danci su dobili Overpass, ali su lako izgubili Train i Inferno, pa Francuzi odlaze u polufinale.

Polufinalni mečevi su odlučivali o ekipama koje idu na glavni turnir. Prvi par ove faze je bio FlipSid3 vs mousesports. Gledali smo Mirage gde su markeloff i ekipa imali sjajno prvo poluvreme pa su na pauzi vodili 10:5. FlipSid3 uvek ima motiv kada se igraju kvalifikacije za velike turnire ili sami turniri, pa činilo da će stići i do DreamHacka u Švedskoj. Ipak, mousesports je imao još bolju CT stranu, te osvajaju Mirage 16:11. Na drugoj mapi, Cobblestone, nije bilo toliko uzbuđenja, mousesports je konstantno vodio, a kada je počelo drugo poluvreme napravili su osetniju razliku koju su održali do kraja, pobedili 16:8 i rezervisali sebi mesto u Malmeu.

Drugi meč, EnVyUs vs HellRaisers, počeo je na Infernu po izboru Francuza. Prvo poluvreme je bilo koliko-toliko neizvesno, mada se videlo da su Francuzi bolji tim ali su neke runde ispustili, pa su vodili “samo” 8:7. U CT su odigrali još bolje, i bez većih uzbuđenja pobedili 16:11. Overpass je bio daleko neizvesniji, HellRaisers je bolje odigrao CT stranu i poveo sa 9:6. Francuzi su uzeli pištolj rundu ali nisu poravnali rezultat već HellRaisers odlazi na 11:8. U 20. rundi kada su oba tima bila full buy, ScreaM i ekipa lako zaustavljaju pokušaj prodora HellRaisersa na A sajt i time najavljuju preokret. Preokrenuli su na 14:12, HellRaisers je uzvratio jednom rundom, ali nije imao snage za preokret, 16:13 za EnVyUs.

Raduje što mousesports u kontinuitetu igra dobro, mladi ropz je odličan igrač, dok je oskar pokazao da može da igra odlično sa AWP u paru sa chrisJ, verujemo da će i na Majoru zablistati. Finale se nije igralo, jer novčanih nagrada u kvalifikacijama nije bilo, već su se timovi borili samo za odlazak u Švedsku. Turnir počinje 30. avgusta, ostalo je da saznamo još ime tima koje dolazi sa severnoameričkog kontinenta, a to ćemo znati već sutra.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.