Borac bolji od Smedereva

Izvor: B92, 11.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borac bolji od Smedereva

U utakmici drugog kola mini lige Srbije u sredu su u Pančevu odbojkaši starčevačkog Borca pobedili ekipu Smedereva sa 3:1 (25:22, 25:18, 17:25, i 25:10).

U derbiju začelja, Borac Petrohemija je na domaćem terenu slavio protiv Smedereva u utakmici drugog kola Mini lige za plasman od petog do osmog mesta. Starčevci su upisali peti trijumf, ali su prvi put ove sezone došli do sva tri boda. Smederevci su doživeli i treći poraz od Borca u isto toliko mečeva, pa će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ove dve ekipe boriti za sedmu poziciju koja vodi u plej-aut.

Starčevci sada imaju pobedu više u odnosu na Smederevce, ali i tri boda manje! U prva dva seta je dominirao domaći tim, predvođen odličnim dizačem Markom Simijonovićem. U prvom setu je presudio blok Borca, a prednjačio je nekadašnji reprezentativac Anđelko Dangubić, a u drugom setu su Starčevci greške sveli na minimum, pa su još lakše došli do prednosti.

Činilo se da će domaći posle sjajnog starta u trećem setu (6:2), uspeti vrlo brzo da reše pitanje pobednika, ali su Smederevci, uz najboljeg poentera Dojčilovića, kao i novog dizača Rajkovića (ušao umesto Zekavice) uspeli da preokrenu i da osvoje ovaj period igre. Ipak, tokom četvrtog seta Borac je bio bolji rival, a Smederevo je napravilo čak 11 grešaka tako da nisu mogli do taj-brejka.

Borac Petrohemija: Knežević, Simijonović 8, Stevović 1, Dangubić 15, Tomić 12, Spasojević, Kovačević (libero), Milošević 6, Janjušević, Krljić 10, Poznić 12, Đurić. Trener: Vojislav Pavlović.

Smederevo: Marković 1, Pešut 8, Zekavica 1, Pejović 14, Rajković 3, S. Stevanović, Dojčilović 20, M. Stevanović (libero), Dabić, Medurić 11, Usiljanin 7, Kuzmanović. Trener: Siniša Živak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.